Εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να μειωθεί το αλάτι στις τροφές
Στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι να μειωθεί το αλάτι στις τροφές. Με αυτό το σύνθημα «Η Επιτροπή Στρατηγικής Περιορισμού του Νατρίου» του ΠΟΥ πραγματοποίησε διήμερο συνέδριο στο Κάγκαρι,στη διάρκεια τού οποίου οι ομιλητές κάλεσαν τους πολίτες να καταναλώνουν λιγότερες ποσότητες αλατιού, σε μιά προσπάθεια να περιορισθεί το νάτριο στις τροφές,γιατί αποτελεί πηγή κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία. “Οι χώρες πρέπει να γνωρίζουν πόσο αλάτι καταναλώνει ο πληθυσμός τους, από πού προέρχεται αυτό το αλάτι και πώς να δημιουργήσουν εθνικά προγράμματα μείωσης του νατρίου στο διατροφικό σύστημα» δήλωσε ο δρ. Νορμ Κάμπελ καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι. Οι Καναδοί γιά παράδειγμα, τρώνε πολύ αλάτι, σημείωσε ο Κάμπελ , κι αυτό δεν προέρχεται από τις μαγειρεμένες τροφές αλλά από τα συσκευασμένα τρόφιμα (από την πίτσα μέχρι τα δημητριακά του πρωινού). Ο δρ Κάμπελ σημείωσε, πως αν οι καταναλωτές μειώσουν το αλάτι στην διατροφή τους, πολλές ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση , ο καρκίνος του στομάχου και το άσθμα, θα υποχωρήσουν αισθητά.