Χίλια καλώς εσμίξαμε (κρητικός χαιρετισμός).Ας συστηθούμε...

Ονομάζομαι Συντυχάκης Εμμανουήλ πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πεύκων και σε συνεργασία με το υπόλοιπο Δ.Σ. του συνεταιρισμού μας θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα ποιοτικότερα και τα πιο αγνά αγαθά που μας δίνουν απλόχερα τα άγια χώματα της ανατολικής Κρήτης και το Λασίθι μας.

Ας ξετυλίξουμε λοιπόν μαζί το κουβάρι της ιστορίας του Α.Ε.Σ. Πεύκων.


ΠΕΥΚΟΙ 130ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ !!!

Η ίδρυση του συνεταιριστικού μας οργανισμού (ξεκινά) το μακρινό 1938.

Οι κτηριακές και εργοστασιακές του εγκαταστάσεις βρίσκονται στην είσοδο του χωριού Πεύκοι,6,5 χιλιόμετρα από τον Μακρύ Γιαλό Σητείας. Το κτίριο του συνεταιρισμού χτίστηκε το 1967 και λειτούργησε ως ελαιοτριβείο με πιεστήρια το 1979 ενώ εκσυγχρονίστηκε με φυγοκεντρικό μηχάνημα το 1980.Τα μηχανήματα του ελαιοτριβείου εκσυγχρονίστηκαν το έτος 1996 και από τότε έχει γίνει βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, έχει αποκτηθεί νέος μηχανολογικός εξοπλισμός, έχει γίνει προσθήκη στέγαστρου για την προστασία του ελαιόκαρπου ενώ προστέθηκαν δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 210 τόνων. Σήμερα ο συνεταιρισμός αριθμεί 181 μέλη με 5780 στρέμματα και 126000 δέντρα. Η κύρια δραστηριότητα του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή και η εμπορία ελαιόλαδου εξυπηρετώντας 270 ελαιοπαραγωγούς, έχοντας την δυνατότητα να παράγει 400tn/έτος.

Στόχος του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή ποιοτικού εξαιρετι-κά παρθένου ελαιολάδου που εντάσεται κάτω από την ομπρέλα του ΠΟΠ Σητείας Λασιθίου Κρήτης καθώς πληρεί όλες τις προδιαγρφές που ορίζει η νομοθεσία . Το ελαιόλαδο που παράγεται είναι αποκλειστικά και μόνο από τους καρπούς της ποικιλίας ''Κορωνέικη'' από ελιές που βρίσκονται αποκλειστικά εντός της οριοθετημένης ζώνης για το ΠΟΠ. Εφαρμόζεται σειρά καλλιεργητικών φροντίδων όπως λίπανση, κλάδεμα, άρδευση, προστασία από εχθρούς και ασθένειες κλπ που σε συνδυασμό με τις εδαφοκλιματικές ιδιαιτερότητες του τόπου και την παράδοση αιώνων δίνουν ένα μοναδικό τελικό προϊόν. Κατά την καλλιέργεια εφαρμόζεται πιστοποιημένο σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρησης κατά το πρότυπο Agro 2.1 και 2.2 και έτσι διασφαλίζεται η ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου αφού οι ελιές που παραλαμβάνονται στο ε-λαιοτριβείο είναι άριστης ποιότητας.

ΠΕΥΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!

 

ΠΕΥΚΟΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!!!

 

 

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ...

Ας συνεχίσουμε με το υπέρτατο αγαθό μας που είναι ο χρυσός της Κρήτης το ελαιόλαδό μας το οποίο έχει ταυτότητα και ονομασία προέλευσης το γνωστό Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) Σητείας Λασιθίου Κρήτης.

Μέλημά μας είναι μέσα από συνθήκες αειφορικής ανάπτυξης, σεβόμενοι και προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας, να φέρουμε το ελαιόλαδό μας ( το χρυσό μας ) σε επαφή με όλα τα νοικοκυριά του κόσμου, ώστε να μπορούν εύκολα όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού και γενικά όλοι οι πολίτες, να γευτούν το αγνό ποιοτικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγει με αγάπη και μεράκι μία ομάδα παραγωγών που δραστηριοποιείται στο όμορφο χωριό μας στους Πεύκους Σητείας.

Με μεγάλη μας χαρά το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους να εμπλέκονται και να ακολου-θούν το επάγγελμα του ελαιοπαραγωγού. Έτσι λοιπόν με ανοιχτούς ορίζοντες και όνειρα, έχουμε εξελίξει την παραγωγή μας σε βιολογική καλλιέργεια προσφέροντας βιολογικό λάδι όπως επίσης και αγγουρέλαιο το οποίο προέρχεται από μία πολύ πρώιμη συγκομιδή με μεγάλη συγκέντρωση φυσικών φαρμακευτικών ουσιών. Επίσης μία καινοτομία του Α.Ε.Σ. Πευκών από φέτος, είναι η δημιουργία ενός σπάνιου ελαιολάδου από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες ώστε να αναδεί-ξουμε τα ελληνικά-κρητικά-λασιθιώτικα προϊόντα σε όλη την υφήλιο που στηρίζει την προσπάθεια των συνεταιρισμών ώστε να μη χαθεί η παράδοση και ο τοπικός χαρακτήρας. Ως επι τω πλείστον προσπαθούμε να αναδείξουμε τον Α.Ε.Σ.Πευκών, τους παραγωγούς μας και τα προϊόντα μας προσφέροντας το αγνό έξτρα παρθένο Π.Ο.Π. Σητείας Λασιθίου ελαιόλαδό μας, κλείνοντας όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του σε φιάλες των 0.250- 0.500- 1L. χωρίς αυτό να αποκλείει οποιαδήποτε άλλη απαίτηση της αγοράς.

Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να σας προμηθεύσουμε μόνο ε-λαιόλαδο, όμως με τη βοήθειά σας μπορούμε να εξελιχθούμε και να δώσουμε στους καταναλωτές όλου του κόσμου πολλά περισσότερα αγαθά προερχόμενα από το ιερό δέντρο της ελιάς.

Ενδεικτικά . βρώσιμες ελιές , γλυκά του κουταλιού , παραδοσιακά σαπούνια, λοσιόν, κρέμες κ. άλλα.

 

ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΗΝ  ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων , με εκτίμησή ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Ε.Σ. Πευκών.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ!!!

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ!!!

ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ!!!

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΥΚΩΝ

Πεύκοι Σητείας, Τ.Κ 72055

Σητεία Κρήτης

Tel: +30 28430 51715

Mob: +30 6986712589 /+30 6970081813

Ε-mail: aspefkon@gmail.com

Web: https://aspefkon.gr