Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Ράχης βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου 15χλμ από την Κατερίνη Πιερίας.

Παράγει κυρίως κεράσια από το 1985 ενώ από το 1991 τα εμπορεύεται και τα διακινεί ως Α.Σ Ράχης.

Στην σημερινή του μορφή ως Α.Σ.Π.Ο Ράχης λειτουργεί από το 2001 εφαρμόζοντας πρωτοποριακά προγράμματα καλλιέργειας, παραγωγής και τυποποίησης σε συνδυασμό με το μεράκι και την γνώση των παραγώγων παράγει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Ο Α.Σ.Π.Ο Ράχης καλλιεργει επι 40 περίπου χρόνια σπουδαίες ποικιλίες πρώιμων κερασιών όπως τα Burlat,Early Lorry,Early Bigi, αλλά και μεσωπρώιμων και όψιμων ποικιλιων όπως Ferrovia ,Lapin, Kordia ,Regina ,Ferovia κα.Πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή ,στο περιβάλλον και προσήλωση στη μακρά παράδοση καλλιέργειας κερασιών άριστης ποιότητας της περιοχής Ολύμπου- Πιέριων Όρων.

Οι παραγωγοί του συνεταιρισμού καλλιεργούν υπό τον έλεγχο και τις οδηγίες εξειδικευμένων γεωπόνων συμφώνα με το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Ο Α.Σ.Π.Ο Ράχης είναι ο πρώτος που πιστοποιήθηκε στο κεράσι πανελλαδικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το 2002.

Η συγκομιδή και η διαλογή των κερασιών γινόταν έως το 2015 από τους ίδιους τους παραγωγούς στο χωράφι διαλέγοντας τα και συσκευάζοντας τα "ένα-ένα".

Από το 2016, η διαλογή συσκευασία και τυποποίηση γίνονται στις νέες εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού ,όπου περνούν από διαδικασία hudrocooling, διατηρώντας ακέραια την φρεσκάδα και την ποιότητα τους.


Συσκευάζονται σε κιβώτια με τα διακριτικά του συνεταιρισμού και τα εξαιρετικής ποιότητας κεράσια μας αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπου έχουν γίνει γνωστά για την απαράμιλλη ποιότητα τους.

Ο συνεταιρισμός διαθέτει και Βερίκοκα σε σαφώς μικρότερες ποσότητες (προς το παρόν) από τα κεράσια αλλά σταθερά αυξανόμενες.

 

Θα μας βρείτε:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΕΔΡΑ: ΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-Τ.Κ.60100

ΑΦΜ:099932523- ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ:0205020

ΤΗΛ: +30 2351098616

Email: aspo.rachis@gmail.com