Ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σχίνων, εδρεύει στο Μπισχίνι ή Σχίνοι, στην Ζαχάρω Ηλείας και δραστηριοποιείται τόσο στην παραγωγή όσο και στην χονδρική πώληση ελαιολάδου αλλά και στην λιανική.

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στοχωριό ΣΧΙΝΟΙ στην επαρχία Ολυμπίας, σε απόσταση 3,5 χλμ.ανατολικά από τη Ζαχάρω κοντα στην Αρχαια Ολυμπια. Στο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σχίνων ασχολούμαστε με το ελαιόλαδο, κυριολεκτικά,είμαστε παραγωγοί Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή ελαιολάδου.

Διατηρώντας το ίδιο μεράκι και αγάπη, ο συνεταιρισμός συνέχισε την αγροτική παράδοση εστιάζοντας με μεγάλη προσπάθεια στην ανάπτυξη και ενημέρωση εναλλακτικών τρόπων παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.

O συνεταιρισμος μας απαρτιζεται με πανω απο 100 μελη, ολοι παραγωγοι αποκλειστικα της Κορωνέικης ποικιλίας.

Διεθνείς και ελληνικές μελέτες για τις υγειονομικές ιδιότητες του ελαιολάδου έχουν αποδείξει ότι το ελαιόλαδο Κορωνέικης έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιφλεγμονώδεις ουσίες, σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες.

Το ελαιόλαδο Κορωνέικης που παράγεται στη Ηλεια έχει μεγαλύτερη από το μέσο όρο περιεκτικότητα σε αυτές τις ουσίες.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

Η συγκομιδή των ελιών μας ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τον Φεβρουαριο.
Η παράγωγη ελαιόλαδου γίνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου μας την ιδία μέρα της συγκομιδής, αφού γίνει η ζύγιση και το πλύσιμο του ελαιοκάρπου με ψυχρή έκθλιψη, σε χαμηλές θερμοκρασίες με μέτρια χρήση νερού και μεγίστη συμπίεση 40 λεπτών διαδικασία που έχει σαν αποτέλεσμα το ελαιόλαδο να κρατά τα πλούσια θρεπτικά συστατικά και τις υψηλές οργανοληπτικές ιδιότητες του.  

 

 

Αφού υποστεί την επεξεργασία έκθλιψης, το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα διπλής επικάλυψης, ώστε να επιτρέπεται η φυσική καθίζηση υπό ιδανικές συνθήκες, πριν φτάσει στο τραπέζι σας.

 

 

Θα μας βρείτε:

Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σχίνων
Σχίνοι Ηλειας

Τηλ. Συνεταιρισμού: 0030/26250 32831

Πρόεδρος: Παρασκευόπουλος Γιώργιος τηλ: 0030/6938164174

Γραμματέας: Αγγελοπούλου Μαρίνα τηλ: 0030/6979663112

Email: assxini@hotmail.com