Είμαι ο Χρύσανθος Καραβίας. Είμαι νησιώτης στην καταγωγή, όπως άλλωστε και όλοι μου οι πρόγονοι. Στις αρχές του 20ου αιώνα, η οικογένειά μου άφησε την Ιθάκη και βρέθηκε στην Σαντορίνη, όπου και γεννήθηκα, και αργότερα και εγώ με την σειρά μου έφτιαξα την δικιά μου οικογένεια.

To 2000 ήρθα στην Ιθάκη για πρώτη φορά. Φτάνοντας στο λιμάνι του νησιού με το καράβι, αμέσως ένιωσα την ενέργεια και την μαγεία αυτού του τόπου των προγόνων μου.

Αποφάσισα λοιπόν να γυρίσω και να ζήσω στην Ιθάκη, να κάνω επιστροφή στις ρίζες μου. Εδώ λοιπόν στην Ιθάκη, επέλεξα να ασχοληθώ με την τυροκομία , αξιοποιώντας αυτά που μου προσφέρει η φύση, αγαπώντας να αναβιώνω και να πειραματίζομαι με τις παλιές παραδοσιακές τεχνικές.

Καθημερινά, ζώντας εδώ, συνειδητοποιούσα ότι γύρω μου υπήρχαν αγνές πρώτες ύλες, από το γάλα των τοπικών ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση, μέχρι τα μοναδικά βότανα που φύονται παντού, αλλά και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον αυτού του τόπου.

Δημιουργώ τυριά από ντόπιο γάλα. Με αφετηρία τον μύθο και την παράδοση, τα τυριά μου «εμποτίζονται» με τον θαλασσινό αέρα και το μεράκι που τα κάνουν ξεχωριστά.

 


ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΗΓΜΑΤΟΣ

ΛΕΥΚΗ – ΙΘΑΚΗΣ, 28300

Tel: +30 6944365691

Web: www.ithacaspoem.gr

Ε-mail: info@ithacaspoem.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάτσενο

λευκό τυρί από φρέσκο, ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα

 

 

 

 

 

 

Λαζαρέτο

γραβιέρα από φρέσκο, ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα

 

 

 

 

 

 

Λαζαρέτο

24 μηνών γραβιέρα ωρίμανσης από φρέσκο, ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα

 

 

 

 

 

 

(γ)ιδάκι

λευκό τυρί από φρέσκο, ντόπιο κατσικίσιο γάλα

 

 

 

 

 

 

Τσεμπέρης

λευκό τυρί ωρίμανσης σε σπηλιά, από φρέσκο, ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα