" ΚΑΛΙΡΩ "
Δ. ΑΡΑΠΗΣ - Α. ΚΑΛΑΝΔΡΑΝΗΣ Ο.Ε.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΣΤΑ ΛΕΡΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΤΗΛ. 22470 23901 - 6934320210
ΑΦΜ. 997480026 - ΔΟΥ ΛΕΡΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΙ - ΛΕΡΟΣ
EMAIL kalirw@otenet.gr
www.kaliropasta.gr
|
|
|
-
|
ΚΟΛΙΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ 380 γρ. μικτό βάρος |
4.00 |
-
|
ΚΟΛΙΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ 740 γρ. μικτό βάρος |
9,00 |
-
|
ΚΟΛΙΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ 1230 γρ. μικτό βάρος |
18,00 |
-
|
ΚΟΛΙΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ 2450 γρ. μικτό βάρος |
35,00 |
-
|
|
|
-
|
ΠΑΤΕ ΚΟΛΙΟΥ ΜΕ ΑΥΓΟ 380 γρ. μικτό βάρος |
4,50 |
-
|
ΠΑΤΕ ΚΟΛΙΟΥ ΜΕ ΑΥΓΟ 1230 γρ. μικτό βάρος |
18,00 |
-
|
|
|
-
|
ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ 380 γρ. μικτό βάρος |
3,50 |
-
|
ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ 740 γρ. μικτό βάρος |
7,50 |
-
|
ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ 2450 γρ. μικτό βάρος |
33,00 |
-
|
|
|
-
|
ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ 380 γρ. μικτό βάρος |
4,00 |
-
|
ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ 740 γρ. μικτό βάρος |
9,00 |
-
|
ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ 1230 γρ. μικτό βάρος |
18,00 |
-
|
|
|
-
|
ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ 740 γρ. μικτό βάρος |
8,00 |
-
|
ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ 1230 γρ. μικτό βάρος |
16,00 |
-
|
ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ 2450 γρ. μικτό βάρος |
33,00 |
|
|
|
20. |
ΔΙΑΒΟΛΟΜΕΖΕΣ 210 γρ. μικτό βάρος
( ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΚΟΛΙΟΥ ) |
9,00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Συγγενεύει με το σκουμπρί, πολλοί δεν τους ξεχωρίζουν.
Μήκος: 45-50 εκ. και τα δύο είδη.
Χρώμα: γαλαζοπράσινη ράχη, πολύ γυαλιστερή με σκόρπιες, λεπτές μισοκυκλικές γραμμές καθώς και μια πιτσιλωτή σ' όλο το μάκρος του σε πλευρό? μάτια γαλάζια πολύ σκούρα, η κοιλιά του ασπριδερή.
Το σώμα του έχει σχεδόν κυκλική τομή, ανάμεσα στα μάτια μια στενή λουρίδα στην περιοχή του κρανίου είναι διάφανη, φαίνονται από μέσα τα οπτικά νεύρα. Τα λέπια του είναι πιο μεγάλα στο θώρακα παρά στο υπόλοιπο σώμα του. Μέσα στη σωματική του κοιλότητα έχει νηκτική κύστη αρκετά μεγάλη που συνδέεται με το πεπτικό του σύστημα.
Διαφορές με το σκουμπρί που διακρίνονται αμέσως: Οι γραμμές στη ράχη του σκουμπριού είναι πολύ έντονες, σκούρες και κυματιστές, όχι πιτσιλωτές. Η λουρίδα του κρανίου είναι σκούρα, καθόλου διάφανη. Δεν έχει νηκτική κύστη.
Έχουν ίδιες συνήθειες, είναι ψάρια πελαγίσια, κυνηγούν κοπαδιαστά μικρόψαρα καθώς και τα κοπάδια της σαρδέλας που είναι η καλύτερή τους τροφή.
Είναι άφθονοι στην Ανατολική Μεσόγειο, τους ψαρεύουν τα γρι-γριά, οι ανεμότρατες, πιάνονται και με συρτή και με τσαπαρί, κάπως ανοιχτά απ' την ακτή. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι αυγωμένοι και ολόπαχοι, τους λένε τότε και λιπαρίτες, τους παστώνουνε, οι άπαχοι ανοιξιάτικοι ξεραίνονται όπως και τα σκουμπριά, είναι οι γνωστοί τσίροι.
ΣΥΑΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Μεικτό Βάρος: 380gr - 740gr - 1230gr - 2450gr
Διαβολομεζές
Ο Διαβολομεζές παρασκευάζεται από αυγό Κολιού ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Μεικτό Βάρος: 210gr
Σκουμπρί Μαρινάτο
Είναι συγγενικό και μοιάζει με τον κολιό. Μήκος: έως 50 εκ. Χρώμα: πρασινωπή και γαλαζοπράσινη πλάτη με σκούρες γαλαζόμαυρες οριζόντιες ταινίες που κατεβαίνουν κυματιστά ως τα πλευρά,.
Η πάστα Κολιού ή αλλιώς πατέ περιέχει στη συσκευασία και αυγό Κολιού ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Μεικτό Βάρος: 210gr
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Μεικτό Βάρος: 380gr - 740gr
Ο Γαύρος ή γάβρος είναι ψάρι, γνωστό ήδη από την αρχαιότητα. Είναι η «αφύη» των αρχαίων Ελλήνων. Επίσης είναι γνωστό και με το όνομα αντζούγια ή και χαψί (από τη τούρκικη ονομασία του). Το επίσημο όνομά του είναι «εγγραυλίς η εγκρασίχολος» (engraulis encrasicholus) και ανήκει στην οικογένεια εγγραυλίδες (engraulidae).
Το μήκος του φθάνει μέχρι τα 20 εκατοστά. Η ράχη και τα πλευρά του είναι πρασινογάλαζα, ενώ η κοιλιά του είναι λευκή προς το ασημί και γυαλιστερή. Το σώμα του είναι στενόμακρο, το ρύγχος του μακρύ και το πάνω σαγόνι του εξέχει μακρύτερο. Το στόμα του φθάνει μέχρι πίσω από τα μάτια, φέρει μικρά και μυτερά δόντια. Φέρει ραχιαίο πτερύγιο, ένα θωρακικό χαμηλά, το κοιλιακό αντικρυστά του ραχιαίου, ένα μικρό τριγωνικό εδρικό καθώς και διχαλωτή ουρά.
Ζει σε ζεστές περιοχές, κατά κοπάδια και περισσότερο στον αφρό ειδικά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Το Χειμώνα αντίθετα παραμένει στο βυθό σε βάθος 100-200 μέτρα. Τρέφεται με μικροσκοπικά μαλακόστρακα και το γόνο άλλων ψαριών. Όταν ζεστάνει ο καιρός πλησιάζει τις ακτές για ν΄ αφήσει τ΄ αυγά του, που επιπλέουν μαζί με το πλαγκτόν.
Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν άφθονοι που ψαρεύονται από τα τέλη Αυγούστου και μετά, όταν δουλεύουν οι τράτες καθώς και με τα γρι-γρί. Το κρέας τους είναι πολύ νόστιμο, ειδικά αν πριν το μαγείρεμα πεταχτεί το κεφάλι, επειδή λίγο πικρίζει. |