Προϊόντα

Όλα μας τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για λιανική και χονδρική πώληση

Καρύδι με κέλυφος
Η πρώτη μορφή που βγαίνει από την γραμμή επεξεργασίας μας. Μετά την αποφλοίωση και την ξήρανση, γίνεται ποιοτική διαλογή και ταξινόμηση ανά μέγεθος. Στη συνέχεια συσκευάζεται σε σακιά ή συσκευασία αναλόγως με τις ανάγκες του πελάτη.

Καρυδόψιχα πεταλούδα (1/2)
Η ναυαρχίδα κάθε καρυδοπαραγωγου. Αποτελεί το πιο εμπορικό κομμάτι της παραγωγής λόγω της εμφάνισης κυρίως, αλλά και της δυσκολίας με την οποία αποσπάται από τον καρπό. Χρησιμοποιείται για ωμή κατανάλωση ως υγιεινό σνακ ενέργειας, στολισμό γλυκισμάτων, στο φαγητό, σε σαλάτες αλλά και στην ζαχαροπλαστική.

Καρυδόψιχα τέταρτο (1/4)
Το άλλο...μισό της πεταλούδας. Φυσικά δεν διαφέρει σε τίποτα θρεπτικά, και προτιμάται σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο, λόγω της χαμηλότερης τιμής. Χρησιμοποιείται ευρέως στην ζαχαροπλαστική.

Καρυδόψιχα όγδοο (1/8)
Το λεγόμενο τρίμμα, το οποίο είναι φθηνότερο, το ίδιο θρεπτικό, χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στην ζαχαροπλαστική,ως γαρνιτούρα σε σαλάτες αλλά και ως συνοδεία γλυκισμάτων.

Καφέ και σκούρη καρυδόψιχα
Η διαφορά στο χρώμα της ψιχας την υποβιβάζει εμπορικά, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε πως δεν την υποβιβάζει καθόλου γευστικά. Μάλιστα, η εμπειρία μας, μας λέει ότι η καφέ καρυδόψιχα είναι γευστικοτερη. Η σκούρη χρειάζεται ιδιαίτερα καλή μεταχείριση κατά την επεξεργασία,για το οποίο φροντίζουμε σχολαστικά ώστε να απομονωθεί η γευστική από την άγευστη. Φυσικά για τις ανάγκες σας μπορούμε να φροντίσουμε για μια μείξη καρυδοψιχας ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Βούτυρο καρυδιού
Τα προϊόντα βουτυρων ξηρών καρπών είναι σχετικά καινούργια στην Ελλάδα. Ειδικότερα το βούτυρο καρυδιού, πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο μετά από πολύ σκέψη, προχωρήσαμε στην μεταποίηση και πώληση του το 2020 για πρώτη φορά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αλειμμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από καρύδια παραγωγής, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Η γεύση του μπορεί να καλύψει πολλές απαιτήσεις, ενώ η διατροφική του αξία είναι εξαιρετικά υψηλή. Βεβαίως μπορεί να καταναλωθεί σε vegan τρόπο διατροφής αλλά και διατροφή ελεύθερη από γλουτένη. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Τσόφλια καρυδιών και φουντουκιών
Στο κτήμα μας όλα είναι χρήσιμα. Το ίδιο και τα τσόφλια - υπολείμματα των σπασμένων καρπών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μία εξαίρετη καύσιμη ύλη για λέβητες βιομάζας, αλλά και ως προσάναμμα σε σόμπες, τζάκια και λέβητες. Οι καυστικές τους ιδιότητες οφείλονται στην ξυλώδη μορφή του κελύφους αλλά και στα υπολείμματα του λαδιού των καρπών.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα

info@karydi.gr https://karydi.gr/