English

Under the foothills of Mount Paggeo, Kirki cultivates aromatic plants and produces special essential oils. Based on lavender, she makes magical combinations of perfumes from the land that Alexander the Great cultivated. The witch Kirki with her secret recipe creates the best quality products for you.

Greek

. . ''.

German

Am Fusse des Berges Paggeo baut Kirki aromatische Pflanzen an und stellt spezielle atherische Ole her. Auf Basis von Lavendel erstellt sie magische Duftkombinationen aus dem Land, das Alexander der Gro?e kultivierte. Die Hexe Kirki mit ihrem Geheimrezept kreiert fur Sie Produkte von bester Qualitat.

 

 

Find Us

Rodolivos 620 41, Greece

Mob: +30 6971819789

Website: www.kirkiherbsoil.gr

Email: info@kirkiherbsoil.gr

Λεβντα
Κποια απ τα πιο σημαντικ οφλη της λεβντας περιλαμβνουν την ικαντητ της να ανακουφζει το γχος, να βελτινει τη διθεση, να προωθε τον ρεμο πνο, να μεινει τον ερεθισμ του δρματος, να αποτρπει τις λοιμξεις, να μεινει τη φλεγμον, να αποβλει την πιτυρδα και να καταπρανει το φοσκωμα στο στομχι.

Τι εναι η λεβντα;
Σχεδν σαρντα φυτ απ την οικογνεια της μντας κατηγοριοποιονται ως λεβντες, αν και η πιο κοιν μορφ της εναι η Lavandula angustifolia, στην οποα στηρζεται και το χρμα της λεβντας. Αυτ το γνος υπρχει στην Ευρπη, την Αφρικ, τη Μεσγειο και σε μρη της Ασας. Ο λγος που χρησιμοποιεται τσο μαζικ εναι η τερστια ποικιλα εφαρμογν που χει, απ την τροφ και τα αρματα μχρι τα καλλυντικ και τα φρμακα. Αυτ το φυτ εναι γεμτο απ αιθρια λαια, τα οποα χουν ευεργετικς ιδιτητες στο ανθρπινο σμα και αποτελε μα απ τις πιο μοναδικς και αγαπημνες μυρωδις στον κσμο.

Τα οφλη της λεβντας στην υγεα
 Η μυρωδι και η γεση της λεβντας εναι υπροχες, αλλ η μαγεα της κρβεται στη μεγλη ποικιλα ωφελειν που χει για την υγεα μας.

Μεινει το γχος και το στρες
Υπρχει νας μεγλος αριθμς εφαρμογν της λεβντας για την ανακοφιση απ το γχος. Οι φυσικς οργανικς ενσεις που υπρχουν στα φλλα και τα λουλοδια της μπορον να αναδυθον αν τα τρψεις ανμεσα στα δκτυλ σου και με αυτ την τοπικ εφαρμογ να ηρεμσουν το σμα και το μυαλ σου, ανακουφζοντας τις σκψεις σου και ηρεμντας τη διθεσ σου. Μπορες επσης να φτιξεις τσι με λεβντα στε να χεις το διο αποτλεσμα. Τα αντιοξειδωτικ συστατικ του μπορον να επηρεσουν το ενδοκρινικ σου σστημα προκειμνου να μεισει τα εππεδα των ορμονν του στρες στο σμα.

Καταπολεμ τα προβλματα του πνου
Εν αντιμετωπζεις συχν απνες, πνοια χεις ανσυχο πνο, αυτ μπορε να επηρεζει αρνητικ τη ζω σου. Εν βλεις μερικ φλλα λεβντας σε καυτ νερ, μπορες να απολασεις να υπροχο τσι που χρησιμοποιεται για να επιφρει τον πνο και τη χαλρωση εδ και χιλιδες χρνια. Αυτ συνδεται στεν με την επδραση του λουλουδιο στο νευρικ σστημα και μπορε να σε βοηθσει να καθαρσεις το μυαλ σου απ τις αρνητικς σκψεις. Η λεβντα χρησιμοποιεται συχν σε τεχνικς διαλογισμο και τα αιθρια λαι της χρησιμοποιονται στην αρωματοθεραπεα.

Αντιφλεγμονδεις ιδιτητες
λοι αναζητον ναν αξιπιστο τρπο να ηρεμσουν το σμα και το μυαλ και η λεβνταφροντζει και για τα δο. Εν προσθσεις τα λουλοδια της στο νερ του μπνιου σου και χαλαρσεις στη μπανιρα για λγο, τα αντιφλεγμονδη συστατικ της μπορον να βοηθσουν στη μεωση της φλεγμονς.

Φροντδα του δρματος
νας απλς τρπος να φροντζεις πντοτε το δρμα σου εναι να γεμσεις να μπουκλι με σπρι με λουλοδια λεβντας. ταν θα νιθεις το δρμα σου ξηρ ερεθισμνο, απλς ψκασε με αυτ το νερ την περιοχ και απλαυσε την γργορη ανακοφιση που σου προσφρει. Αυτ μπορε και να βοηθ σε χρνιες παθσεις πως η ψωραση, το κζεμα και η ακμ. Εναλλακτικ, μπορες να προτιμσεις να λδι με λεβντα.

Αντισηπτικς ικαντητες
Αν και πολλο νθρωποι καταφεγουν στη λεβντα για χαλρωση και αρωματοθεραπεα, η επδρασ της στην καταπολμηση μας μλυνσης εναι θεαματικ. Πολλο εναι αυτο που τοποθετον σπασμνα φλλα επνω σε πληγς και χτυπματα για γργορη επολωση και για να αποτρψουν την ανπτυξη λοιμξεων σε αυτ.

Φροντδα των μαλλιν
Εν παρατηρες απλεια των μαλλιν οποιαδποτε λλη πθηση που επηρεζει την ποιτητα των μαλλιν σου, προτμησε να σαμπουν με βση τη λεβντα. Ωστσο, κποια απ τα οργανικ αντστοιχα προντα μπορε να εναι πολ ακριβ ακμα και να περιχουν χημικ. Αυτ που μπορες να κνεις εναι να μουσκψεις λουλοδια λεβντας σαν να φτιχνεις τσι και να εφαρμσεις το μεγμα στα μαλλι σου. Με αυτ τον τρπο θα δρσει σαν να αποτελεσματικ σαμπουν και να ενισχσει σημαντικ την υγεα των μαλλιν σου. Εναλλακτικ, προτμησε να σαμπουν με λεβντα.

Προστατεει την υγεα της καρδις σου
Οι ηρεμιστικς ιδιτητες της λεβντας, οι οποες προρχονται απ τις οργανικς ενσεις και τα αντιοξειδωτικ της, επσης βοηθον την καρδι μεινοντας την αρτηριακ πεση και μεινοντας την νταση στα αιμοφρα αγγεα. Αυτ το γεγονς μπορε να αποτρψει την αρτηριοσκλρυνση και λλα καρδιαγγειακ προβλματα, μεινοντας τσι τον κνδυνο εγκεφαλικο επεισοδου και καρδιακς προσβολς.

 

Αποτρπει τα προβλματα της πψης
Οι πολυφαινλες που υπρχουν στη λεβντα χουν να ευρ φσμα επιδρσεων στο σμα. Μπορον να εμποδσουν την ανπτυξη επικνδυνων βακτηριδων και την συσσρευση αερων στο ντερο.  τσι, η λεβντα καταπρανει τις στομαχικς διαταραχς, μεινει το πρξιμο και εξαλεφει τις κρμπες. Μπορες, εκτς απ τσι, να μασσεις και τα φλλα της λεβντας προκειμνου να καρπωθες λα τα ευεργετικ της οφλη.

Οι ''μαγικς'' ιδιτητες της λεβντας
Η λεβντα εναι νας αειθαλς θμνος που φτνει μχρι τα 80 εκατοστ ψος, χει στεν γκριζοπρσινα φλλα και ανθοφρους βλαστος να καταλγουν σε ταξιανθα τπου στχεος με λιλ ανθκια.

Υπρχουν τρα εδη λεβντας που καλλιεργονται περισστερο, με πιο διαδεδομνη τη στενφυλλη λεβντα (Lavandula angustifolia),η οποα εναι η πιο μυρωδτη ποικιλα και παργει το καλτερο αιθριο λαιο. Ειδικτερα, το λδι αυτ χει αντισηπτικς και επουλωτικς ιδιτητες. Μλιστα, εναι απ τα ελχιστα αιθρια λαια που μπορε να χρησιμοποιηθε φοβα αδιλυτο πνω στο δρμα.

Η ονομασα της προρχεται απ το λατινικ ρμα lavare που σημανει πλνω, επειδ οι Ρωμαοι χρησιμοποιοσαν νθη λεβντας για την ταρχευση, για τον αρωματισμ των νερν των λουτρν τους και των χρων τους. Τη συνθεια αυτ λγεται τι την πραν απ τους αρχαους λληνες.

Με πνω απ 150 δραστικ συστατικ, η λεβντα αποδεικνει τις θεραπευτικς της ιδιτητες στην αντιμετπιση της απνας, των πονοκεφλων, του πονδοντου της κατθλιψης, του εκνευρισμο και της μεωση του γχους.

Επσης, θεωρεται τι ενεργε κατ του βχα, του σθματος, του κοκτη, της γρπης και της λαρυγγτιδας.

Ιδανικ σε κοψματα, σε τσιμπματα κουνουπιν, σε δερματτιδα και φλεγμονς του δρματος. Ακμη, χει αναπλαστικς ιδιτητες και σε συνδυασμ με λλα αιθρια λαια και καλλυντικ, μπορε να βοηθσει στην αισθητικ περιποηση του προσπου και του σματος.