Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγάλου Βάλτου ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με έδρα τον Μεγάλο Βάλτο στον νομό Κορινθίας της περιφέρειας Πελοποννήσου. Από την ίδρυση του δραστηριοποιείται ενεργά στη συγκέντρωση και διάθεση της τοπικής παραγωγής βερικόκου . Παράλληλα , έχοντας στην κατοχή του ιδιόκτητο ελαιοτριβείο δραστηριοποιείται και στον τομέα του ελαιόλαδου παρέχοντας υπηρεσίες στα μέλη του αλλά και με την εμπορία του τοπικού ελαιόλαδου.

Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής , το πλούσιο σε ιχνοστοιχεία έδαφος σε συνδυασμό με το μεράκι των παραγωγών της δίνουν προϊόντα άριστης ποιότητας με μοναδική γεύση που τα ξεχωρίζει. Πέρα όμως από τις ιδανικές συνθήκες που καθιστούν ποιοτικά τα προϊόντα της περιοχής , τα μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού συμμετέχουν και εφαρμόζουν συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης μέσω των οποίον επιβεβαιώνονται και οι ορθές καλλιεργητικές πρακτικές , ανεβάζοντας έτσι την ποιότητα αλλά και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων στην αγορά.

Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η εξυπηρέτηση των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων των συνεταίρων , μέσω του συντονισμού και της ενίσχυσης των αγροτικών συνεταιρισμών , ώστε να συνεχίσουν οι αγρότες - μέλη του να παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και να τα διαθέτουν στις αγορές .

 

 

Θα μας βρείτε:

Μεγάλος Βάλτος Κορινθίας

τκ 20200, τηλ: 0030 2742041100

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου

τηλ: 0030 6956305413

Γραμματέας: Παύλος Μπεκιάρης

τηλ: 0030 6932008501