Αθήνα

Τα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η υπογονιμότητα και η αδυναμία ενός ζευγαριού να τεκνοποιήσει, είναι ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που συναντάμε ολοένα και συχνότερα στην καθημερινότητα των νέων ανθρώπων.

Αν και η επιστήμη έχει φτάσει σε θαυμαστά επίπεδα, συχνά ακούμε ότι παρόλο που μία γυναίκα δοκίμασε τα πάντα για να μείνει έγκυος, τελικά δεν τα κατάφερε.

Η διαδικασία με τις περισσότερες επιτυχίες στον τομέα αυτόν, συνεχίζει και είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία έχει καταφέρει σε πολλές περιπτώσεις το ακατόρθωτο! Για να είναι πετυχημένη μία εξωσωματική, μία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, είναι η εμπειρία του γυναικολόγου και η εξειδίκευσή του σε αυτήν την τεχνική.

Κάνοντας το πρώτο βήμα

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Από την στιγμή που η επίσκεψή σας στο ιατρείο γίνει όλα τα άλλα έρχονται γρήγορα. Πηγαίνοντας στον γυναικολόγο, λίγο πριν ξεκινήσει η έμμηνος ρύση, θα έχετε όλον τον χρόνο, ώστε να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Θα ληφθεί ένα λεπτομερέστατο ιστορικό υγείας από τον γιατρό και πιθανότατα να πραγματοποιηθεί η εξέταση του διακολπικού υπερηχογραφήματος όπως και πολλές άλλες που αφορούν και τους δύο συντρόφους.

Δεύτερο στάδιο

Εφόσον οι εξετάσεις, δείξουν ότι μπορεί η διαδικασία να συνεχιστεί, ο γιατρός χορηγεί φαρμακευτική αγωγή στην γυναίκα, βοηθώντας τις ωοθήκες να διεγερθούν. Μετά από 2 εβδομάδες η γυναίκα κάνει κάποιες ενέσεις στον μηρό ή την κοιλιά, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ανταποκρίνονται οι ωοθήκες.

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιείται η εμβρυοληψία και η μεταφορά, διαδικασίες που δεν κρατάνε πολλές μέρες. Δύο εβδομάδες αργότερα γίνεται το τεστ κυήσεως, για να διαπιστωθεί αν η γυναίκα έμεινε έγκυος. Αν η προσπάθεια είναι ανεπιτυχής, η διαδικασία επαναλαμβάνεται τον επόμενο μήνα.

Μάθετε ακόμη περισσότερα για την εξωσωματική μέσα από την ιστοσελίδα του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Κ.Δ Γιατρά: kgiatrasivf.gr