Η Πεστροφοτροφεία Καπνιστήρια Μακεδονίας (ΠΕΚΑΜ Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1980 και είναι από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγικής της δραστηριότητα με την ιχθυοκαλλιέργεια της ιριδίζουσας πέστροφας (Oncorhynchus mykiss).   

 

 

Δύο χρόνια αργότερα, το 1982, με πολύ μεράκι, καθολική προσήλωση και επαγγελματικό όραμα, γεννήθηκε ένας από τους πιο φημισμένους γαστρονομικούς προορισμούς των Βαλκανίων. Η ψαροταβέρνα Αγκίστρου. Ένας ειδυλλιακός χώρος 450 θέσεων, ακριβώς δίπλα από τις δεξαμενές εκτροφής των ψαριών, σερβίρει καθημερινά φρέσκια πέστροφα από τα νερά που τις γεννούν στα πιάτα των επισκεπτών. Στο μενού βέβαια δεσπόζει και το πεντανόστιμο καπνιστό φιλέτο πέστροφας.

 

Χρονιά σταθμός για την εταιρεία αποτέλεσε το έτος 1988. Η ατομική επιχείρηση αλλάζει νομική μορφή και μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία με τέσσερις μετόχους. Έχοντας κοινές προσωπικές και επαγγελματικές αξίες το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την οικολογική συνείδηση και την αγάπη για την βασίλισσα του γλυκού νερού προχωρούν στην ίδρυση καπνιστήριου πέστροφας το οποίο εξελίσσεται δυναμικά σε μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας ψαριού. Εκτροφή, επεξεργασία, τυποποίηση.  

 

Στην μεγάλη πρόκληση της κορυφής και στις σύγχρονές απαιτήσεις της αγοράς η ΠΕΚΑΜ ΑΕ. δήλωσε παρών.. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 

 

- 35 χρόνια εμπειρίας στην ιχθυοκαλλιέργεια πέστροφας 
- 4500 μέτρα υδάτινης επιφάνειας χώρου εκτροφής  
16000 μέτρα ιδιόκτητων εγκαταστάσεων 
- 80 - 100 τόνους ετήσια παραγωγή πέστροφας  

ΠΕΚΑΜ Α.Ε.

Άγκιστρο Σερρών

Τ.Κ. 62300

τηλ 2323041293

φαξ 2323041192