Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΕΤΑΛΑΣ παράγεται στο Αμάρι Κρήτης με την ιστορία του να χάνεται πριν το 1920, όταν οι παππούδες μας συντηρούν τα λιγοστά ελαιόδεντρα που κληρονόμησαν από τους δικούς τους προγόνους και φυτεύουν νέα με περίσσιο μεράκι και αγάπη για την Κρητική γη. Ο παππούς μας, Νικήστρατος Καναβάς, πεταλάς (πεταλωτής αλόγων) στο επάγγελμα αλλά και γνήσιος αγρότης, μαζί με τη γιαγιά μας, καλλιεργούν με σεβασμό αυτά τα υπεραιωνόβια δέντρα χωρίς κανένα τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά με μοναδικό εργαλείο τα χέρια τους. Τα ζώα αποτέλεσαν ασφαλώς σημαντικό βοηθητικό μέσο στην καλλιέργεια, διατηρώντας έτσι ζωντανή τη φυσική αλυσίδα και εμπνέοντας εμάς σήμερα στον τρόπο καλλιέργειας των ελαιώνων.

Όπως λοιπόν κάθε δέντρο προϋποθέτει δυνατές ρίζες για να ευδοκιμήσει και να αποφέρει τον άριστο καρπό, έτσι και οι παππούδες μας μάς προίκισαν με ρίζες το ίδιο γερές για να αξιοποιήσουμε τη γη μας όπως της πρέπει. Μας εμπιστεύτηκαν ό,τι για εκείνους αποτέλεσε πηγή ζωής για να παράγουμε σήμερα ελαιόλαδο «Χοντρολιάς» και «Κορωνέικης» ποικιλίας αρίστης ποιότητας από ελαιώνες μη αρδευόμενους.

Η ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου, με την πλούσια βλάστηση, τα άφθονα νερά και τις πιο κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για να παραχθούν προϊόντα αγνά, φιλοξενεί σχεδόν έναν αιώνα τώρα τα ελαιόδεντρά μας παράγοντας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΕΤΑΛΑΣ, υψηλής διατροφικής αξίας και πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, που επάξια κατατάσσεται στα πιο υψηλά ποιοτικά επίπεδα της Ευρώπης.


ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Οι ελαιώνες μας παράγουν λάδι χαμηλής οξύτητας και υψηλών επιπέδων φαινόλης επειδή δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή μέχρι το άλεσμα και τη συσκευασία. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι που το καθιστούν ξεχωριστό συμβάλλοντας στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες στα πλαίσια μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής, σύμφωνα με τον Ισχυρισμό Υγείας (Καν. 432/2012). Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του καρπού και μέχρι τη συγκομιδή χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο παραδοσιακούς τρόπους σεβόμενοι απόλυτα το οικοσύστημα.

Έτσι, αφήνουμε μέσα ζώα (αιγοπρόβατα) προκειμένου να φάνε την περιττή βλάστηση πραγματοποιώντας ταυτόχρονα φυσική λίπανση στα δέντρα με την κοπριά τους. Την περίοδο της συγκομιδής και του αλέσματος φροντίζουμε να έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες της θερμοκρασίας έκθλιψης προσέχοντας ώστε να μην καταστραφούν οι φαινόλες και όλα τα καλά συστατικά του λαδιού.


Petalas

Premium Olive Oil

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

Μάντυ Κανελλοπούλου - Nικήστρατος Kαναβάς

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 698 315 9763 / +30 697 971 0419

Ε-mail: info@petalas-olive.gr


 

info@karydi.gr https://karydi.gr/