Tεμέτερον contact:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ : Evilionagro p.LTD

Πρόεδρος: Ρετσίνα Γεωργία

Διευθύνων Σύμβουλος CEO: Toπαλίδης Παναγιώτης

Σύμβουλος Πωλήσεων : Ζαχαριάδης Γεώργιος

Γενική αντιπροσώπευση Ελλάδος : ΘΕΣΠΙΣ Α.Ε

Τel:+30 2223025424

Mob: +30 6981884066 | 6947260726

Website: https://evilionagro.gr

Email:
temeteron@evilionagro.gr | info@evilionagro.gr |evilionagro@gmail.com

 

 

Ποιοι είμαστε

ΕΠΙΤΙΔΕΥΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η εταιρεία παράγει το πολυβραβευμένο απόσταγμα ΤΕΜέΤΕΡΟΝ & λευκό οίνο από σταφύλια ποικιλίας (κουντούρα) σαββατιανό, παράγει βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από ιδιόκτητα ελαιόδεντρα στην περιοχή της νοτίου Ευβοίας ποικιλίας Μανάκι ,Κωρονέικη,Τσονάτη και Ελληνικό σουσάμι από γνήσιο ελληνικό σπόρο και ταχύνι ολικής άλεσης

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το απόσταγμα ΤΕΜέΤΕΡΟΝ πήρε το όνομα του από την ομώνυμη ποντιακή λέξη που σημαίνει «ΔΙΚΟ ΜΟΥ» λέξη η οποία παράγετε από την αρχαία κτητική αντωνυμία 'Ημέτερον. Το εν λόγω όνομα είναι θύμηση ...είναι εικόνα και οσμή ταυτόχρονα, των παιδικών μου χρόνων όταν ο πατέρας μου καλούσε τους φίλους του Νοέμβρη μήνα στο διήμερο καζάνι της περιοχής για να παράξει το δικό του τσίπουρο ...σαν να ακούω την φωνή του ακόμη και τώρα "τεμέτερον εν".
Το τσίπουρο ήταν η αφορμή και η αιτία μαζί, για μάζωξη, για γλέντι για κατάθεση ψυχής...στον βωμό της παράδοσης. Έτσι έχοντας ως βάση την καλλιέργεια και τις παιδικές μου εικόνες δεν μπορούσα να ξεφύγω μακριά από την δημιουργία ενός αποστάγματος που να έχει μέσα του όλη την θύμηση των παιδικών μου χρόνων φτιαγμένο πλέον με τις επιταγές της σύγχρονης απόσταξης με τέτοιο τρόπο με σκοπό να γοητεύσει με τον ευκολόπιοτο και μοντέρνο χαρακτήρα του. Η προσεκτική καλλιέργεια των αμπελιών, Σαββατιανού, ή Λευκή Κουντούρα όπως καλείται στην περιοχή της Εύβοιας, η άμεση μεταφορά τους στο οινοποιείο - αποσταγματοποιείο στην περιοχή του Αλιβερίου και η αριστοτεχνική απόσταξη, δημιουργούν ένα απολαυστικό τσίπουρο, ιδανικό για το καθημερινό Ελληνικό τραπέζι .

Απόσταγμα ΤΕΜέΤΕΡΟΝ χωρίς γλυκάνισο.

Το τσίπουρο ΤΕΜέΤΕΡΟΝ παράγετε αποκλειστικά απο το απόσταγμα των στέμφυλων των σταφυλιών. Πρόκειται για ένα μονοποικιλιακό απόσταγμα και η απόσταξη του ουσιαστικά ξεκινά αμέσως μετά τον τρύγο αξιοποιώντας το ταλέντο του τόπου « Νοτίου Ευβοίας» να παράγει ποιοτικό σταφύλι ποκιλίας «κουντούρα».
Συνεχίζεται με την προσεκτική ζύμωση των στεμφύλων τους (τις φλούδες που μένουν μετά το 50% πάτηματος των σταφυλιών και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού) και ολοκληρώνεται με την αργή ΠΟΛΑΠΛΗ απόσταξη τους. Η ποιότητα των σταφυλιών είναι η βασική προϋπόθεση για την παραγωγή ποιοτικού τσίπουρου, ο συνδιασμός όμως με την χρήση νερού από φυσική πηγή που αναβλύζει από παρακείμενο βουνό ΣΕΤΑ συνθέτει την απόλυτη ποιότητα Επίσης καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του τελικού προϊόντος παίζουν η ποικιλία των σταφυλιών, η σύσταση του εδάφους, το υψόμετρ ο προσανατολισμός του αμπελώνα , οι καλλιεργητικές πρακτικές, και η επιλογή του σωστου χρόνου του τρύγου.
Η ζύμωση των στεμφύλων του αποστάγματος μας είναι ένα ακόμη σημαντικό στάδιο και αφορά τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του κατά τη διαδικασία παραγωγής του γι αυτό και είναι απαραίτητες οι ελεγχόμενες συνθήκες της , ελεγχόμενη θερμοκρασία, ανοξείδωτες δεξαμενές , ανάπαυση μετά την απόσταξη ….. -Η δοκιμή του αποστάγματός μας θα εκτινάξει στον ουρανίσκο σας μία φρουτώδη επίγευση με ταυτόχρονη γλυκόπιοτη αίσθηση δροσιάς η οποία λαμβάνει χώρα μέσα από το πύρ της ελληνικής παράδοσης….στην ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ …ΛΟΙΠΟΝ

ΤΕΜέΤΕΡΟΝ με γλυκάνισο

Το τσίπουρο ΤΕΜέΤΕΡΟΝ παράγετε αποκλειστικά απο το απόσταγμα των στέμφυλων των σταφυλιών. Πρόκειται για ένα μονοποικιλιακό απόσταγμα και η απόσταξη του ουσιαστικά ξεκινά αμέσως μετά τον τρύγο αξιοποιώντας το ταλέντο του τόπου « Νοτίου Ευβοίας» να παράγει ποιοτικό σταφύλι ποκιλίας «κουντούρα».
Συνεχίζεται με την προσεκτική ζύμωση των στεμφύλων τους (τις φλούδες που μένουν μετά το 50% πάτηματος των σταφυλιών και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού) και ολοκληρώνεται με την αργή ΠΟΛΑΠΛΗ απόσταξη τους. Η ποιότητα των σταφυλιών είναι η βασική προϋπόθεση για την παραγωγή ποιοτικού τσίπουρου, ο συνδιασμός όμως με την χρήση νερού από φυσική πηγή που αναβλύζει από παρακείμενο βουνό ΣΕΤΑ συνθέτει την απόλυτη ποιότητα Επίσης καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του τελικού προϊόντος παίζουν η ποικιλία των σταφυλιών, η σύσταση του εδάφους, το υψόμετρ ο προσανατολισμός του αμπελώνα , οι καλλιεργητικές πρακτικές, και η επιλογή του σωστου χρόνου του τρύγου. Οι σπόροι των αρωματικών ουσιών συναποστάζουν με μίγμα νερού αλκοόλης.
Αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται είναι ο ελληνικής παραγωγής γλυκάνισος “Pimpinella anisum” Είναι αλκοολούχο ποτό καθαρά ελληνικό. Το τσιπουρο με γλυκάνισο με το νερό θολώνει και μας αποκαλύπτει έναν άλλο χαρακτήρα. Τα αιθέρια έλαια του γλυκάνισου, στα οποία οφείλει το απόσταγμα το άρωμά του, είναι ευδιάλυτα στο υψηλόβαθμο σκέτο τσίπουρο . Όμως, με το νερό ή το παγάκι ο βαθμός διαλυτότητας ελαττώνεται, τα αιθέρια έλαια γίνονται αδιάλυτα και δίνουν, το γνωστό λευκό θόλωμα . Η αραίωση εκτός από το χρώμα, μεταβάλλει και το άρωμα που ελευθερώνεται και γίνεται εντονότερο.
Η ζύμωση των στεμφύλων του αποστάγματος μας είναι ένα ακόμη σημαντικό στάδιο και αφορά τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του κατά τη διαδικασία παραγωγής του γι αυτό και είναι απαραίτητες οι ελεγχόμενες συνθήκες της , ελεγχόμενη θερμοκρασία, ανοξείδωτες δεξαμενές , ανάπαυση μετά την απόσταξη ….. -Η δοκιμή του αποστάγματός μας θα εκτινάξει στον ουρανίσκο σας μία φρουτώδη επίγευση με ταυτόχρονη γλυκόπιοτη αίσθηση δροσιάς η οποία λαμβάνει χώρα μέσα από το πύρ της ελληνικής παράδοσης….στην ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ …ΛΟΙΠΟΝ…!!!!