Νέο Δελχί - Τουλάχιστον 17 νεκροί στην Ινδία, απο...
Ποτό-δηλητήριο
 Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού ήπιαν ένα παράνομα παρασκευασμένο ποτό στο νότιο ομόσπονδο κρατίδιο Άντρα Πραντές της Ινδίας, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

Οι θάνατοι άρχισαν να σημειώνονται στις περιοχές Κρίσνα και Ναλγκόντα από νωρίς το Σάββατο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS.

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Κρίσνα και οκτώ νοσηλεύονται σε ένα νοσοκομείο, κατά το πρακτορείο.

Τα θύματα, από τρία χωριά, παραπονέθηκαν ότι πάθαιναν ιλίγγους μετά την κατανάλωση του αλκοολούχου ποτού, σύμφωνα με ιατρούς.

Ένας ακόμη θάνατος αναφέρθηκε στην περιοχή Ναλγκόντα.

Συγγενείς των θυμάτων διαδήλωσαν στην Κρίσνα , αξιώνοντας να αναληφθεί δράση εναντίον όσων ενέχονται στην παρασκευή και στην διακίνηση τοξικών οινοπνευματωδών ποτών.

Το λαθρεμπόριο παράνομα παρασκευασμένων οινοπνευματωδών έχει μεγάλη επιτυχία στην Ινδία κυρίως επειδή προσφέρονται πολύ φθηνότερα από ό,τι τα εμπορικά αλκοολούχα ποτά. Συχνά όμως περιέχουν μεθυλική αλκοόλη, που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση και θάνατο.

Τον περασμένο μήνα πάνω από 170 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από παράνομα παρασκευασμένα αλκοολούχα ποτά στην Δυτική Βεγγάλη.

Συνολικά 1.202 άνθρωποι πέθαναν από την κατανάλωση παράνομα παρασκευασμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία το 2010, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία καταγραφής στοιχείων σχετικά με το έγκλημα.

Τα παράνομα οινοπνευματώδη ποτά, που συχνά δεν κοστίζουν πάνω από 12 ρουπίες (16 λεπτά του ευρώ) καταναλώνουν συνήθως φτωχοί χειρώνακτες και αγρότες. Οι θάνατοι από τα παράνομα αυτά ποτά δεν είναι ασυνήθιστοι στην Ινδία. Το 1992, πάνω από 200 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στο ανατολικό κρατίδιο Ορίσα σε παρόμοιο περιστατικό, ενώ 136 είχαν χάσει τη ζωή τους το 2009 στο δυτικό ομόσπονδο ινδικό κρατίδιο Γκουτζάρατ.