Ουάσινγκτον - Ραγδαία αύξηση παρουσίασαν τους πρώτους μήνες του 2012 οι αυτοκτονίες αμερικανών στρατιωτών
Ραγδαία αύξηση παρουσίασαν τους πρώτους μήνες του 2012 οι αυτοκτονίες αμερικανών στρατιωτών καθώς καταγράφεται κατά μέσο όρο μία αυτοκτονία την ημέρα, το μεγαλύτερο ποσοστό από την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν το 2001, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.

Βάσει των στοιχείων αυτών, τις πρώτες 155 ημέρες του 2012 καταγράφηκαν 154 αυτοκτονίες αμερικανών στρατιωτών, αύξηση 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2011.

Η αύξηση αυτή ώθησε τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Λίον Πανέτα να συντάξει τον Μάιο ένα υπόμνημα, στο οποίο αποκαλεί τις αυτοκτονίες «ένα από τα πιο περίπλοκα και άμεσα προβλήματα» που αντιμετωπίζει ο στρατός.

Ο Πανέτα σε αυτό αναφέρεται στο στίγμα που συχνά αντιμετωπίζουν όσοι ζητούν βοήθεια για ψυχολογικά προβλήματα και υπογράμμισε την ανάγκη οι διοικητές και οι επόπτες να απευθύνονται στους στρατιώτες που φαίνεται να υποφέρουν, αλλά και να μην δείχνουν καμία ανοχή «σε πράξεις που μειώνουν, ταπεινώνουν, ενοχλούν ή απομονώνουν» οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια.