Τι είναι το MATRIX- Γιατί και πώς ασθενούν οι άνθρωποι
Άρθρο των: Dr Ιωάννη Τολιόπουλου, Dr Στέργιου Οικονομίδη, Dr Αλέξανδρου Οικονομίδη*
Η Φυσιορρύθμιση θεωρεί πως ο άνθρωπος είναι ένα πολύπλοκο βιολογικό σύστημα ­στο οποίο διάφορα υποσυστήματα συλλειτουργούν και αλληλοεξαρτώνται­, που ελέγχεται από το Νευρο- Ενδοκρινο- Ανοσολογικό δίκτυο.
Με αυτήν την έννοια, η διάγνωση και η θεραπεία ενός ασθενούς βασίζεται σε μια σφαιρική στρατηγική, η οποία παίρνει υπόψη της το γεγονός πως το νευρικό, το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό σύστημα επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους και οποιαδήποτε επίδραση σε ένα από αυτά προκαλεί αντίδραση και σε όλα τα άλλα.
Τι επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία;
Η γενετική προδιάθεση, ο τρόπος ζωής, η ψυχονοητική του πραγματικότητα και η ηλικία του επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογικού συστήματος του ανθρώπου (γνωστού ως P.N.E.I.), με συνέπεια αυτός να νοσήσει.
Οι παθογόνοι παραγόντες που επιδρούν στο P.N.E.I. είναι οι τοξίνες, η μείωση της ικανότητας του οργανισμού να τις διαχειρίζεται και να τις αποβάλλει, η «κακή» διατροφή, οι μη λειτουργικοί μηχανισμοί σκέψης και συναισθηματικής βίωσης, που σε συνδυασμό με το μοναδικό γενετικό υλικό ενός ανθρώπου και την ηλικία του, δημιουργούν μία μοναδική σε κάθε άνθρωπο συνάρτηση, που οδηγεί στην ασθένεια.
Η θεραπευτική μέθοδος έγκειται στην ανακάλυψη της μοναδικής αυτής συνάρτησης και των παραγόντων που την αποτελούν.
 
Θεραπεία
Η θεραπεία βασίζεται ένα τρίγωνο με τις τρεις πλευρές του να ορίζονται από την αποτοξίνωση, τη ρύθμιση του P.N.E.I. και την ειδική θεραπεία του οργάνου.
Κατά τη θεραπεία απομακρύνονται οι τοξίνες και εξισορροπείται το P.N.E.I.
(Ψυχο – Νευρο – Ενδοκρινο – Ανοσολογικό σύστημα).
Ενισχύονται, κατ’ αρχάς, τα όργανα και τα συστήματα απέκκρισης πριν από την αποτοξίνωση, ώστε να απομακρυνθούν χωρίς προβλήματα οι τοξίνες. Γίνεται αποτοξίνωση στη βάση ενός «στρατηγικού» σχεδίου, ώστε, τελικά, να έχουμε την αποκατάσταση ενός υγιούς κυτταρικού μεταβολισμού.
Η εξισορρόπιση του P.N.E.I. περιλαμβάνει την εξουδετέρωση των νοσογόνων αιτιών, τη ρύθμιση της νευροενδοκρινικής ισορροπίας και την αποκατάσταση της αποτελεσματικότητας του ανοσοποιητικού συστήματος.
 
Οι τρεις φάσεις του θεραπευτικού σχεδιασμού
Η θεραπευτική προσέγγιση γίνεται με σκοπό να υπάρξει ορθός επαναπρογραμματισμός των κυττάρων (επαναπροσδιορίζεται η λειτουργία τους) με την ταυτόχρονη δράση σε άλλους στόχους, που μπορούν να επιδράσουν ή να επηρεαστούν αμφίδρομα από τις διαφοροποιημένες λειτουργίες τους («λεπτή ρύθμιση» -fine regulation).
 
Ο θεραπευτικός σχεδιασμός περιλαμβάνει τρεις φάσεις:
 
1. Αποτοξίνωση
Ανάμεσα στα κύτταρα του οργανισμού υπάρχει η λεγόμενη μεσοκυττάριος ουσία (matrix), που χρειάζεται να αποτοξινωθεί και να αποκατασταθεί, ώστε να επιτρέψει στο κύτταρο να λάβει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά ώστε να λειτουργήσει φυσιολογικά. Είναι προφανές πως οι άχρηστες ουσίες -τοξίνες με τον καιρό εμποδίζουν τα κύτταρα να παίρνουν οξυγόνο και να επιτελούν τη μεταβολική τους δράση.
Εξειδικευμένα αποτοξινωτικά σκευάσματα ενεργοποιούν τα απεκκριτικά όργανα ενισχύοντας τη λειτουργική εκκριτική τους δράση ώστε να αποβάλλουν τις τοξίνες του οργανισμού.
Η καλή αποτοξίνωση είναι ήδη ο μισός δρόμος προς μία καλή θεραπεία. Η θεραπεία παροχέτευσης (αποτοξίνωσης) σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσει μία πλήρη και εντατική βιολογική θεραπεία.
Η συνδυαστική χρήση της κυτταρικής, μεσοκυτταρίου και οργανικής παροχετευτικής δράσης είναι από μόνη της θεραπευτική στρατηγική που σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται ολοκληρωμένη και αποτελεσματική από μόνη της.
 
2. Επαναπρογραμματισμός του P.N.E.I.  
Η αποκατάσταση των τριών κυρίων ανθρώπινων συστημάτων (νευρικό, ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό) γίνεται σε δύο κατευθύνσεις, στην ψυχοσωματική και σωματοψυχική και είναι ο πυρήνας της Φυσικής Ρυθμιστικής Θεραπευτικής.
Η επαναφορά τους σε μια φυσιολογική λειτουργία πραγματοποιείται χωρίς να καταπιέζονται ή αναστέλλονται βιολογικές αντιδράσεις.
Πώς γίνεται η αποκατάσταση;
Με την εισαγωγή στο ανθρώπινο σώμα ομοιοπαθητικά δυναμοποιημένων μικρο-δόσεων από κυτταροκίνες, ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, στην ίδια πάντα συγκέντρωση όπως και στο φυσιολογικό περιβάλλον του οργανισμού, μαζί με επιλεγμένα ομοιοπαθητικά σκευάσματα φυτικής, ορυκτής και ζωικής προέλευσης.
 
3. Συμπτωματική αγωγή οργάνου
Όπως σε μια τέλεια οργανωμένη ομάδα, οι χορηγούμενες ουσίες δρουν στις φλεγμονώδεις ασθένειες, οδηγώντας τον οργανισμό σε αποθεραπεία.
Ανάμεσα σε αυτές τις ουσίες, τα εξειδικευμένα σκευάσματα για κάθε εξελικτικό στάδιο της φλεγμονώδους διαδικασίας, μπορούν να αναγνωριστούν στη σύνθεση των σκευασμάτων της Φυσιορρύθμισης και η δράση τους είναι απλά εξαιρετική και στοχευμένη. Με αυτόν τον τρόπο η ερυθρότητα ή υπερθερμία, ο πόνος και η διόγκωση όλα ρυθμίζονται οδηγώντας τελικά στην αποκατάσταση.
Αυτή η νέα θεραπευτική προσέγγιση στηρίζεται ταυτόχρονα στην ομοιοπαθητική και Σπαγειρική παράδοση και στις ερευνητικές εργασίες στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας.
Οι Ομοιοπαθητικές μικρο-δόσεις δραστικών μορίων προκαλούν μία επαρκή βιολογική ανοσολογική απάντηση (όπως συμβαίνει φυσιολογικά). Έτσι, η φλεγμονώδης διαδικασία (οξεία ή χρόνια) ρυθμίζεται ώστε να οδηγήσει σε πλήρη αποθεραπεία και σημαντική μείωση του χρόνου της αποκατάστασης.
 
* Την επιστημονική ομάδας της green-life την αποτελούν οι:
Dr Ιωάννη Τολιόπουλου, Μοριακού - Βιολόγου – Φυσιολόγου- Ανοσολόγου
Dr Στέργιου Οικονομίδη, Ορθοπεδικού Χειρουργού
Dr Αλέξανδρου Οικονομίδη, Ιατρού