Ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα της υπογονιμότητας, το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «Κυβέλη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας (15 Ιουνίου), οργάνωσε  ειδική Ημερίδα στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες άτομα και πολλοί επαγγελματίες υγείας.

Στην Ημερίδα μίλησαν έγκριτοι Έλληνες επιστήμονες του χώρου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι οποίοι ενημέρωσαν για πρακτικά ζητήματα που προβληματίζουν καθημερινά τα ζευγάρια, τα οποία υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση και πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης της υπογονιμότητας.

Η πρόεδρος του Σωματείου «Κυβέλη» κυρία Δήμητρα Δρακοπούλου στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις δράσεις του Σωματείου και τόνισε χαρακτηριστικά: «η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα υγείας που το αντιμετωπίζει ένα στα έξι ζευγάρια, και τις περισσότερες φορές υπάρχει τρόπος το πρόβλημα να λυθεί με τις σημερινές δυνατότητες της βιολογίας και της ιατρικής».
Η κυρία Δρακοπούλου αναφέρθηκε και στο ρόλο του κράτους, υπογραμμίζοντας: «, η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει ουσιαστικά τα υπογόνιμα ζευγάρια στο πλαίσιο μιας γενικότερης στρατηγικής, σε μια χώρα που πλήττεται άγρια από την υπογεννητικότητα».

Στην Ημερίδα μίλησαν:
• Ο Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του Α.Π.Θ. Βασίλης Ταρλατζής με θέμα: «Υπογονιμότητα: Η παγκόσμια διάσταση ενός προσωπικού προβλήματος»
• Ο  Κλινικός Ψυχολόγος  Δρ. Σταύρος  Γρανούζης  με θέμα:  «Η σχέση μας με ή χωρίς παιδί»

• Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Δρ. Γιώργος Πιστοφίδης, με θέμα:  «Ενδομητρίωση  και γονιμότητα»
• Η  Ομότιμη  Καθηγήτρια  Αιματολογίας του  Ε.Κ.Π.Α. Ανθή Τραυλού,  με θέμα: «Θρομβοφιλία και κύηση»
• Ο  Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Δρ. Ηλίας Γάτος, με θέμα: «Φυσικός κύκλος»
• Ο  Κλινικός  Εμβρυολόγος  Δρ. Χάρης Καζλαρής,  με θέμα: «Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή  και  οικονομία  της  υγείας: σχέση κόστους – οφέλους»
• Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Δρ  Μηνάς Μαστρομηνάς, με θέμα: «Επιλογή ιατρού και κέντρου εξωσωματικής»

Η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  τα συμπεράσματα της Ημερίδας και ερωτήσεις του κοινού.
Περισσότερες λεπτομέρειες  στην ιστοσελίδα  www.kiveli.gr