ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΡΑ
του Ορθοπεδικού Χειρουργού και Αθλητίατρου Δρ. Σταύρου Αλευρογιάννη
Πιο δυνατός από ποτέ επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από  θεραπεία  με αυτόλογα  βλαστοκύτταρα στο γόνατο του, ο διεθνής μπασκετμπολίστας  και πρώην αθλητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Μαυροειδής!

Χάρη στην πρωτοποριακή θεραπεία, που πλέον εφαρμόζεται και στη χώρα μας από τον διαπρεπή Ορθοπεδικό Χειρουργό και Αθλητίατρο Δρ Σταύρο Αλευρογιάννη  και την ομάδα του, ο διεθνής μπασκετμπολίστας επιστρέφει πιο δυνατός και με δίψα για νέες διακρίσεις.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας είχε τραυματιστεί πριν από ένα και πλέον χρόνο στο γόνατο και είχε υποβληθεί σε θεραπεία με τις κλασσικές μεθόδους χωρίς όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

« Ερχόμενος στη δική μας ομάδα, διαπιστώθηκε  εκτεταμένη χόνδρινη βλάβη στο γόνατό του και τον υποβάλλαμε σε θεραπεία με αυτόλογα ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα, βάσει ειδικού, εξατομικευμένου πρωτοκόλλου στο Ιασώ GeneralHospital» ανέφερε ο Δρ Αλευρογιάννης και συμπλήρωσε.

« Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ήδη  ο αθλητής βρίσκεται σε τελικό στάδιο επανένταξης σε επαγγελματικό επίπεδο αθλητικής δραστηριότητας, έτοιμος περισσότερο από ποτέ να συμμετάσχει ενεργά σε αγώνες».

 

      ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΜΕ ΑΥΤΟΛΟΓΑ  ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Μέχρι πρόσφατα στους τραυματισμούς των αθλητών γινόταν εφαρμογή των  κλασσικών μεθόδων  θεραπείας που όλοι γνωρίζουμε, φυσιοθεραπείες, αντιφλεγμονώδη, εγχύσεις ενζύμων, αιμοπεταλίων (PRP) και κορτιζόνης.

Τα τελευταία χρόνια όμως η εξέλιξη της επιστήμης ανέτρεψε τα δεδομένα με τις  σύγχρονες βιολογικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Οι πρωτοποριακές θεραπείες με βλαστοκύτταρα έχουν προκαλέσει πραγματική επανάσταση στο χρόνο της αποκατάστασης των τραυματισμών και στην ασφαλέστερη επανένταξη των αθλητών στο επίπεδο της  αθλητικής δραστηριότητας, που βρίσκονταν πριν από τον τραυματισμό.

Σύμφωνα με τον Δρ Αλευρογιάννη η θεραπεία χωρίζεται σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο, ο ασθενής υποβάλλεται σε αφαίρεση μικρού τεμαχιδίου λίπους, με τοπική νάρκωση . Στο δεύτερο στάδιο, μετά από περίπου 20 ημέρες, γίνεται εφαρμογή των ενεργοποιημένων, με το αίμα του ίδιου του ασθενούς, μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων στην πάσχουσα περιοχή ή άρθρωση, είτε με τη μορφή ένεσης, είτε και αρθροσκοπικά με ειδική τεχνική, όταν η βλάβη είναι μεγάλη.

Το πρωτόκολλο ολοκληρώνεται με ενδοφλέβια χορήγηση και άλλων βλαστοκυττάρων, στα πλαίσια της ενεργοποίησης του οργανισμού, αφού τα βλαστοκύτταρα, έτσι κι αλλιώς, αποτελούν μια φυσιολογική διεργασία του σώματός μας για την αντιμετώπιση βλαβών. Η όλη διεργασία ολοκληρώνεται με τη λήψη ισχυρών αντιοξειδωτικών και αποτελεί απλή ιατρική πράξη, αφού στην ουσία δίνουμε "ώθηση" σε μια διεργασία που ο ίδιος ο οργανισμός επιτελεί.

Ο αθλητής-ασθενής δεν έχει ανάγκη να παραμείνει στην κλινική, δεν χρησιμοποιεί εξωτερική βοήθεια για το περπάτημά του και η θεραπεία του ολοκληρώνεται με εξατομικευμένα κατά περίπτωση φυιοθεραπευτικά πρωτόκολλα, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα ( διαμαγνητική αντλία, κρυοσάουνα, υπερβαρικό οξυγόνο, κτλ).

«Στους επαγγελματίες αθλητές, που δεν έχουμε το χρονικό περιθώριο της επεξεργασίας και ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων, αλλά θέλουμε άμεση παρέμβαση και αποκατάσταση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ετερόλογα ( από άλλο δότη) ή και αλλογενή βλαστικά κύτταρα, καθώς δεν έχουν αντιγονικές ιδιότητες και δεν προκαλούν παρενέργειες, ενώ ακόμη καλύτερα προτιμούμε να παίρνουμε βλαστοκύτταρα από τον αθλητή στην αρχή της αθλητικής σεζόν, να τα κρυοσυντηρούμε και να τα έχουμε έτοιμα γι' αυτόν, όποτε τα χρειαστεί»  εξηγεί ο διαπρεπής αθλίατρος  .

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται πολύ γρήγορα και με ασφάλεια πλήθος αθλητικών κακώσεων, όπως μυϊκοί σπασμοί, θλάσεις, τενοντίτιδες, χόνδρινες βλάβες, χωρίς χειρουργεία και περιεγχειρητικές επιπλοκές.

Η θεραπεία αθλητών  με αυτόλογα βλαστοκύτταρα είναι αρκετά διαδομένη στο εξωτερικό ,όπως αναφέρει ο Δρ  Αλευρογιάννης. Μάλιστα σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα έχουν υποβληθεί στο εξωτερικό, διάσημοι ποδοσφαιριστές όπως ο Diego Costa της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Van Persi της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ,ο Frank  Lampard της Τσέλσι με θεαματικά αποτελέσματα. Επίσης κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, μετά τον πρόσφατο μυικό τραυματισμό του , σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα, υποβάλλεται αυτές τις μέρες και ο άσος  της Εθνικής Αργεντινής Di Maria, ο οποίος και στο παρελθόν έχει υποβληθεί με μεγάλη επιτυχία σε προηγμένες κυτταρικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα .

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ- ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  ΜΕ   ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

          Η θεραπεία αποκατάστασης των αθλητικών τραυματισμών με βλαστοκύτταρα είναι μη επεμβατική και προσφέρει στους αθλητές σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των κλασσικών μεθόδων αποθεραπείας. Συγκεκριμένα:

Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από τον ίδιο τον αθλητή (αυτόλογο προϊόν),
Γίνεται αναίμακτα, χωρίς χειρουργείο,
Είναι απόλυτα ανεκτή από όλους τους ασθενείς,
Δεν απαιτεί νοσηλεία, ούτε  μακρόχρονη φυσιοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή
Προσφέρει γρήγορη επανένταξη στις αθλητικές δραστηριότητες, ανάλογα με το είδος της βλάβης που αντιμετωπίζουμε, μειώνοντας το χρόνο αναμονής για την επανένταξη, τουλάχιστον στο ένα τρίτο
Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υποτροπής και μετατραυματικής δυσκαμψίας, αφού η μυϊκή αποκατάσταση δεν καταλείπει ουλή στους μυς,
Δίνει τη δυνατότητα κρυοσυντήρησης των βλαστοκυττάρων για πιθανή μελλοντική χρήση
Δεν ανήκει στις απαγορευμένες από τη WADA θεραπείες

 

Οι συγκεκριμένες βιολογικές θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν με ορθοκυτταρική βιοχημεία , με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης του αθλητή, τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και της αντοχής του, τη μείωση του μυϊκού καμάτου, ιδιαίτερα σε επαγγελματίες αθλητές, που έχουν αυξημένη καταπόνηση και κατά συνέπεια τη μείωση των μυϊκών του τραυματισμών.


ΣΥΧΝΟΙ   ΟΙ  ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ  ΑΘΛΗΤΩΝ

Στα αθλήματα επαφής το 22% των αθλητών, ανεξαρτήτου αθλήματος και επιπέδου άθλησης , παθαίνουν τουλάχιστον έναν τραυματισμό τον χρόνο. Το 42% των τραυματισμών  αυτών, αφορούν μυϊκούς τραυματισμούς και θλάσεις μυών. Το 60% αυτών συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αγώνα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο,  ενώ  το 48% συμβαίνουν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, που σημαίνει ότι η κόπωση είναι πολύ σημαντικός προδιαθεσιακός παράγοντας. Η έλλειψη μυϊκής χαλάρωσης, οι συνεχόμενοι αγώνες, πολύωρες προπονήσεις, το κακό ζέσταμα , η κακή φυσική κατάσταση και η διατροφή, ευθύνονται επίσης για μυϊκή καταπόνηση και θλάσεις.

www.dralevrogiannis.gr, 210 778 6868, 210 6502169,6944998694