Η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ
Περισσότερες από 10.000 δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις
Έξι προορισμούς επισκέφτηκαν οι Ομάδες των  εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής καιΙατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» το πρώτο έξάμηνο του 2014,  με  σκοπό, όπως πάντα, τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις όλου του παιδικού πληθυσμού και των ενηλίκων.

 

Συγκεκριμένα οι ομάδες επισκέφτηκαν τις περιοχές:

-         Θράκη (Εύλαλο-Κεντητή – Γλαύκη – Δημάριο – Κοτύλη – Κένταυρο – Έχινο - Σμίνθη)   5-15 Μαρτίου 2014

-         Δυτική Μάνη, 27-30 Μαρτίου 2014

-         Ψαρά, - Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο, 5-15 Απριλίου 2014

-         Τήλο – Νίσυρο, 2-9 Μαΐου 2014

-         Δήμο Πωγωνίου Ηπείρου (Καλπάκι – Δελβινάκι – Παρακάλαμο) 12-17 Ιουνίου 2014

-         Κορώνη – Χαρακοπιό, 19-21 Ιουνίου 2014

 

Η Αγάπη για προσφορά των εθελοντών επαγγελματιών υγείας, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε ιδιαίτερα στη Θράκη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 ιατρικές εξετάσεις εκ των οποίων τα 2/3 αφορούν τον παιδικό πληθυσμό των περιοχών αυτών.

 

Είναι αναμφισβήτητο πως η οικονομική κρίση αφήνει έντονα τα χνάρια της και στις ακριτικές περιοχές, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και θέματα υγείας των παιδιών. Φροντίζουμε να καλύπτουμε στο μέτρο του δυνατού κάποιες από αυτές τις ανάγκες.

 

Τα συμπεράσματα των ειδικών (ψυχολόγων και παιδοψυχιάτρων) είναι σαφή: αύξηση των συγκρούσεων στην οικογένεια, δυσκολία στην επικοινωνία, επιθετικότητα στα σχολεία, προβληματισμός των εκπαιδευτικών οι οποίοι καλούνται να υποστηρίξουν παιδιά και γονείς.

Η Πολιτεία θα πρέπει να διευκολύνει τους εθελοντές, να αφουγκράζονται τις ανάγκες τους για να συνεχίζουν την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Παρά τις δυσκολίες όμως που συναντούμε, η Αγάπη για Προσφορά, η εμπιστοσύνη των Υποστηρικτών μας, η ευγνωμοσύνη των γονιών, τα χαρούμενα τιτιβίσματα των παιδιών, μας δίνουν τη δύναμη να ξεπερνάμε τις όποιες αντιξοότητες. Κρατάμε μόνο τα θετικά.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ 12ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Γ.Ε.Ν. και τους Χορηγούς μας. Η εμπιστοσύνη τους μας δίνει το κουράγιο να συνεχίζουμε.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι είναι δίπλα μας.