Αθήνα

Κοιλιοπλαστική… βασικές πληροφορίες από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την περιοχή της κοιλιάς και για αυτό το λόγο αποφασίζουν να καταφεύγουν σε χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημά τους. Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν αποδειχθεί η πλέον σωτήρια λύση σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς από απότομη απώλεια βάρους ή έπειτα από εγκυμοσύνη όπου το γυναικείο σώμα υφίσταται μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται η πλαστική χειρουργική στην περιοχή της κοιλιάς έχει μεγάλη εφαρμογή και στον αντρικό πληθυσμό.

Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση η οποία απαιτεί ολική νάρκωση και διαρκεί περίπου 3 ώρες, απαιτείται νοσηλεία 2 ημερών, ενώ το συνολικό κόστος της επέμβασης κυμαίνεται από 4.000 ευρώ ως και 5.000 ευρώ. Ο πλαστικός χειρούργος όπως θα σας εξηγήσει και στο briefing πριν από το χειρουργείο, ουσιαστικά με αυτή την επέμβαση προσπαθεί να απομακρύνει το επιπλέον δέρμα και το λίπος που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή της κοιλιάς. Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της επέμβασης είναι ότι μαζί με την απομάκρυνση του λίπους και του δέρματος εσωτερικά πραγματοποιούνται ράμματα τα οποία δίνουν μια επιπλέον στήριξη στον ορθό κοιλιακό μυ.

Υπογραμμίζεται ότι μετά την επέμβαση γύρω από την κοιλιά τοποθετείται μια ζώνη ή ένας κορσές, ο οποίος ασκεί πίεση στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό ο ασθενής να προσέχει πολύ τις κινήσεις του για την πρώτη εβδομάδα μετά το χειρουργείο. Με την πάροδο της μιας εβδομάδας, ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία του καθώς και στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τέλος, οι πλαστικοί χειρουργοί επιδιώκουν την καλύτερη συνεργασία με τον ασθενή, για αυτό το λόγο και σε αυτούς τους τύπους χειρουργείου οι επιπλοκές είναι ελάχιστες.

Σε κάθε περίπτωση μετά την επέμβαση, είναι εξαιρετικά σημαντικό όπως επισημαίνουν οι πλαστικοί χειρουργοί ο ασθενής να ακολουθήσει ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο και φυσικά να βάλει στη ζωή του τη γυμναστική, ώστε τα αποτελέσματα να είναι μακροπρόθεσμα.

Αν έχετε περισσότερες απορίες, ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης (kontogiannis.gr) μπορεί να σας δώσει όλες τις απαντήσεις.