Βλαστοκύτταρα: Το μέλλον στην αντιγήρανση!
Γράφει ο Δρ.  Δημήτριος Καρυπίδης, Πλαστικός Χειρουργός 
Η γήρανση του προσώπου και του σώματος είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τις γυναίκες. Με τα χρόνια, η δραστηριότητα των κυττάρων μας ελαττώνεται,  οι ινοβλάστες  δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να «αναδιπλώνεται» και να δημιουργούνται ρυτίδες. Το πρόβλημα αυτό έρχονται να αντιμετωπίσουν τα βλαστοκύτταρα.

 

Τι είναι τα βλαστοκύτταρα;

Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που προέρχονται μεταξύ άλλων, από τον λιπώδη ιστό του ίδιου του ασθενούς. Όταν εμφυτευτούν, πετυχαίνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αναστέλλοντας τη φθορά του δέρματος. Ως αυτόλογο υλικό δεν δημιουργούν ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις.

Πώς γίνεται η λήψη  βλαστοκυττάρων;

Η λήψη λίπους  γίνεται συνήθως από την κοιλιά ή τους γλουτούς με τη χρήση μικροκάνουλας. Το λίπος αποστέλλεται σε επίσημο εργαστηριο βλαστοκυττάρων με διεθνή και εθνικά πιστοποιητικά, όπου γίνεται η απομόνωση και η καλλιέργεια των βλαστοκυττάρων. Στη συνέχεια, το διάλυμα εγχέεται στην επιθυμητή περιοχή.

Η μέθοδος για την πρώτη εφαρμογή διαρκεί 5-7 ημέρες και είναι η μόνη που παρέχει καθαρές μορφές βλαστοκυτττάρων, μεγίστης ποιότητας, χωρίς άλλα κύτταρα, λίπος και προσμίξεις. Άλλες μέθοδοι (απλή φυγοκέντρηση, λήψη διαλύματος εντός λεπτών, χωρίς πιστοποιητικά), οδηγούν σε λήψη κυττάρων που δεν έχουν καμία σχέση με τα βλαστοκύτταρα και την αναγεννητική τους δράση. Η λήψη λίπους γίνεται εφ’ άπαξ και η απομόνωση βλαστοκυττάρων αφορά 3 έως 5  εφαρμογές ετησίως. Ιδανικά, συνιστάται χρονική απόσταση 3-4 εβδομάδων μεταξύ των εφαρμογών. Εαν μεσολαβήσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το αποτέλεσμα ΔΕΝ επηρεάζεται ειδικά αν έχει γίνει στο διαστημα αυτό μια συνεδρία επαναευαισθητοποίησης με ειδική formula.

Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες ενώ ο ασθενής παίρνει αναλυτική βεβαίωση της ποιότητας και συγκέντρωσης των βλαστοκυττάρων στο διάλυμα που λαμβάνει.

Αποτελέσματα στο Πρόσωπο

Τα βλαστοκύτταρα αναδομούν φυσικά τις ρυτίδες, διορθώνουν τη χαλάρωση, αποκαθιστούν την υφή, τον τόνο  και την σφριγηλότητα του δέρματος. Το δέρμα φαίνεται πιο νεανικό και αναζωογονημένο.

Αποτελέσματα στο Σώμα

Βελτιώνουν σημαντικά το περίγραμμα και την επιφάνεια του δέρματος, βοηθούν στην αντιμετώπιση  της κυτταρίτιδας και των βλαβών από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αποτελέσματα στα Μαλλιά

Στο τριχωτό της κεφαλής, ενεργοποιούν τα ''αδύναμα'' τριχοθυλάκια που έχουν αραιώσει ή χάσει την τριχοφυΐα τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τον όγκο, τη δομή και την πυκνότητα στα υπάρχοντα μαλλιά.

 

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά τους είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες, όπως το PRP και η μικρολιπομεταφορά,  τα νήματα και η μεσοθεραπεία, αλλά και με εφαρμογές laser για πλήρη αναδόμηση του δέρματος.

 

Δημήτριος Καρυπίδης MD, MSc, PhD FAACS, FICS

Πλαστικός Χειρουργός

-------------------------------------

ART-Surgery

Ξάνθου 3, 16674

Γλυφάδα

Email: karypidisd@aol.com

URL: www.art-surgery.gr

Land line: 2109681340

 

O Δρ Καρυπίδης είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός,  Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάσκων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας και στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London αντιστοίχως. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και εκπαιδεύτηκε ειδικότερα στην αποκατάσταση του μαστού, τη ρινoπλαστική, το facelift, την λιπομεταφορά και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής.