Σανγκάη

Γεννήθηκε υγιέστατο κοριτσάκι από ωάρια που είχαν καταψυχθεί 18 χρόνια πριν

Ενα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε από ωάρια που είχαν καταψυχθεί 18 χρόνια πριν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου της Σανγκάη. 

Μια 45χρονη γυναίκα γέννησε την κορούλα της βάρους 3 κιλών και 300 γραμμαρίων. Τα ωάρια εμφυτεύτηκαν στη μήτρα της γυναίκας τον περασμένο Νοέμβριο. 

Η 45χρονη που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της υπέφερε από φραγμένες σάλπιγγες και είχε ξεκινήσει τις προσπάθειες για να μείνει έγκυος από το 1998. Μετά από τρεις αποτυχημένες εξωσωματικές η γυναίκα αποφάσισε να σταματήσει τις προσπάθειες. Είχε φροντίσει όμως να καταψύξει δύο ωάρια.

Στις αρχές του 2015 αποφάσισε να ξεκινήσει εν νέου την προσπάθεια. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι έπασχε από υδροσάλπιγγα και από λεπτό ενδομήτριο. Μετά από μια χειρουργική επέμβαση, το έμβρυο εμφυτεύτηκε.

Τα κατεψυγμένα έμβρυα είχαν αποθηκευτεί σε υγρό άζωτο στους -196 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Σαγκάης , η διάρκεια αποθήκευσης για τα κατεψυγμένα έμβρυα είναι τα πέντε χρόνια.

«Στην πραγματικότητα, εμείς θα συνεχίσουμε την αποθήκευση εμβρύων για όσο διάστημα οι ασθενείς μας το ζητούν», δήλωσε ο υπεύθυνος του νοσοκομείου.