Είναι η πρώτη σας επίσκεψη στον ψυχολόγο; Δείτε μερικές συμβουλές εδώ

Μερικές φορές τα προβλήματα και οι αρνητικές σκέψεις μας πνίγουν και αυτό μπορεί να παρατείνεται για μέρες και μήνες. Σε πολύ δύσκολες καταστάσεις λοιπόν πάντα περνάει από το μυαλό το ενδεχόμενο μιας επίσκεψης σε έναν ψυχολόγο.

Η λύτρωση που αναζητάτε από τα προβλήματα που σας βασανίζουν μπορεί τελικά να κρύβεται στην επιστήμη της ψυχολογίας. Αν είστε σε δίλημμα για το πρώτο ραντεβού με τον ψυχολόγο, τότε διαβάστε τα παρακάτω:

·         Απευθυνθείτε στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι θα καθορίσουν αν είναι καλό να δείτε ψυχίατρο, ψυχολόγο ή ψυχαναλυτή.

·         Οι συστάσεις είναι πάντα χρήσιμες αν και υποκειμενικές για αυτές τις περιπτώσεις. Το ότι ταίριαξε κάποιος γνωστός σας με κάποιον ψυχολόγο δεν σημαίνει ότι θα κάνετε και εσείς το ίδιο.

·         Τα κριτήρια αναζήτησης είναι και αυτά υποκειμενικά αλλά χρήσιμα για μία πρώτη εντύπωση. Αν για παράδειγμα ο ψυχολόγος έχει ιστοσελίδα ή έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο του ή ακούσαμε μία ομιλία του και σας έπεισε είναι σίγουρα πολύ καλοί λόγοι για να κλείσετε ένα ραντεβού.

·         Η τηλεφωνική επικοινωνία επίσης είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσετε μία πρώτη εντύπωση, αφού εν συντομία μπορεί να γίνει μία πρώτη συζήτηση για το πρόβλημα που σας απασχολεί και στην συνέχεια θα ορίσετε το ραντεβού σας.

Πρώτη συνεδρία

Αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα, πρόκειται να αναπτύξετε μία διαπροσωπική σχέση, ανάμεσα σε εσάς και τον ψυχολόγο σας. ΓιΆ αυτό αν δεν σας ικανοποιεί κάτι και δεν υπάρχει κάποια προοπτική θα το διαπιστώσετε προτού προχωρήσετε σε περαιτέρω συναντήσεις.

Αν όχι συγχαρητήρια! Βρήκατε επιτέλους κάποιον που θα σας προσφέρει ανακούφιση, γαλήνη και ένα ξεκάθαρο τοπίο. Στην διάρκεια των συναντήσεων, αν κάτι δεν σας αρέσει πρέπει οπωσδήποτε να το πείτε.

Δείτε περισσότερα μέσα από την ιστοσελίδα του ψυχολόγου Χρήστου Δημητρακόπουλου (psyhotherapia.gr) που βρίσκεται στον Πειραιά.