Ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση: Το μέλλον στην μαστογραφία !

Στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού η απάντηση είναι μία: Ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση!

Η διαδικασία έχει εξελιχθεί τόσο με τα χρόνια, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ανάλυση και ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Ποια είναι η λειτουργία της ψηφιακής τομοσύνθεσης;

Πρόκειται για μία τρισδιάστατη απεικόνιση, η οποία δίνει στην ευκαιρία μιας εικόνας υψηλής ευκρίνειας, με διαφορετικές γωνίες και την δυνατότητα εντοπισμού μέχρι και του πιο μικρού ευρήματος.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους μαστογραφίας λοιπόν, ο γιατρός προβαίνει σε μία ολοκληρωμένη διάγνωση, χωρίς λάθη και η ασθενής δέχεται την μικρότερη ποσότητα ακτινοβολίας.

Μάθετε ότι... ύστερα από στατιστικές μελέτες έχει βρεθεί ότι η ψηφιακή τομοσύνθεση έχει ποσοστά επιτυχίας, τα οποία αγγίζουν το 98% επιτυχία.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνει μια γυναίκα την πρώτη μαστογραφία;

Εξαρτάται από το αν έχει βεβαρημένο ιστορικό ή όχι. Για παράδειγμα η γυναίκα που έχει οικογενειακό ιστορικό, πρέπει να κάνει την πρώτη μαστογραφία περίπου στα 35 χρόνια, δηλαδή δέκα χρόνια νωρίτερα από την κανονική ηλικία.

Πότε κρίνεται απαραίτητη η βιοψία;

Η ιστολογική εξέταση είναι πολύ σημαντική για την διάγνωση και την πρόγνωση του καρκίνου του μαστού. Ανάλογα με την εξατομικευμένη περίπτωση της κάθε ασθενούς η βιοψία μπορεί να γίνει είτε με χειρουργείο είτε χωρίς, λαμβάνοντας όλες τις απαντήσεις που χρειάζονται.

Τι είναι η ταχεία βιοψία;

Σε κάποιες περιπτώσεις ένα εύρημα μπορεί να είναι πολύ ύποπτο και ο γιατρός να σας συστήσει την ταχεία βιοψία. Πρόκειται για μία ολιγόλεπτη διαδικασία, η οποία μπορεί να δείξει αν υπάρχει καρκίνωμα. Στην περίπτωση που βρεθεί αφαιρείται επιτόπου, συνήθως με χειρουργείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ψηφιακή τομοσύνθεση και την βιοψία μαστού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα psifiaki-tomosynthesi.gr