Πηγή New York Post

Γυναίκα γέννησε το παιδί του νεκρού συζύγου της

Την ώρα που αποχαιρετούσε για τελευταία φορά τον νεκρό σύζυγό της, τον αστυνομικό Wenjian Liu, σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν, το 2014, οι γιατροί ρώτησαν την σύζυγό του αν ήθελε να διατηρηθεί το σπέρμα του, προκειμένου κάποια μέρα, αν το θελήσει, να γεννήσει το παιδί του.

Εκείνη απάντησε «ναι» κι έτσι λίγα χρόνια μετά η χήρα κράτησε στην αγκαλιά της το παιδί του νεκρού συζύγου της.

Το κοριτσάκι ονομάστηκε Angel, όπως γράφει η New York Post. «Την ημέρα που έγινε η τεχνητή γονιμοποίηση, η Pei Xia Chen είδε όνειρο πως ήταν εκεί μαζί της και ο Wenjian, με όψη αγγέλου, και της έδωσε ένα μωρό, λέγοντάς της πως είναι κορίτσι, ένα μικρό αγγελούδι» περιγράφει στην εφημερίδα φίλη της μητέρας. «Έτσι ήξερε πριν από όλους πως το μωρό είναι κορίτσι».

Η Chen μετρούσε μόλις τρεις μήνες γάμου με τον αστυνομικό σύζυγό της όταν εκείνος και ο συνεργάτης του δολοφονήθηκαν από έναν άνδρα που μισούσε τους αστυνομικούς.

Η γέννηση του μωρού προκάλεσε μεγάλη χαρά και στους γονείς του Liu, που έχασαν τον μοναχογιό τους στα 32 του χρόνια. «Οι γονείς του κρατούσαν το μωρό κι έκλαιγαν» είπε η φίλη της Chen στην εφημερίδα.

Ο Liu και ο συνεργάτης του στην αστυνομία της Νέας Υόρκης Rafael Ramos καθόντουσαν μέσα στο περιπολικό τους, στο Μπρούκλιν, τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο δολοφόνος τους Ismaaiyl Brinsley πλησίασε το όχημα και τους πυροβόλησε. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γράψει στο Instagram «θα βάλω φτερά στα γουρούνια σήμερα». Αργότερα αυτοκτόνησε.