Τεχνολογία Διαβαθμισμένης Συμπίεσης: Το Μυστικό που εξαφανίζει φυσικά τον πόνο στα πόδια!

Πόνος στα πόδια, βάρος, πρήξιμο, φλεβίτιδα και κιρσοί. Εάν αυτές οι λέξεις είναι μέρος της καθημεριότητάς σας, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί το σώμα σας καταπονείται! Όποιο είδος πόνου και να σας ταλαιπωρεί, υπάρχουν εύκολες και φυσικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε την κρυμμένη σας δύναμη!

Σε κάθε εργασιακή συνθήκη τα πόδια είναι το εργαλείο που μας μετακινεί και στηρίζει κάθε δραστηριότητά μας. Δεν είναι σπάνιο να αισθάνεται κανείς πρήξιμο, βάρος στα πόδια και πόνο μετά από μια γεμάτη μέρα. Οι πολύωρες βάρδιες και οι κινητικές απαιτήσεις συγκεκριμένων επαγγελμάτων. οδηγούν στην έντονη καταπόνηση των άκρων και μακροπρόθεσμα στην εμφάνιση χρόνιων πόνων.

Ορθοστασία ή Καθιστική Ζωή;

Όπως τα πόδια καταπονούνται από τη διαρκή εργασία σε όρθια στάση, αντίστοιχα επιβαρύνονται από τη συνεχή καθιστική ζωή. Για πολλά επαγγέλματα η καθιστική ζωή είναι μονόδρομος. Οι οδηγοί ταξί, για παράδειγμα, έχουν τα πόδια τους παγιδευμένα για ώρες στα πετάλια του αυτοκινήτου, επιβάλλοντας μια διαρκή ένταση στα άκρα. Επίσης όσοι εργάζονται σε δουλειά γραφείου σίγουρα παραμένουν καθιστοί πολλές ώρες μπροστά από υπολογιστή, με αποτέλεσμα τα πόδια να μην αιματώνονται σωστά και να εμποδίζεται η σωστή αιμάτωση ολόκληρου του σώματος!

Αντίστοιχα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που μεταλαμπαδεύουν τη γνώση στα παιδιά μας, συχνά στέκονται όρθιοι μπροστά απ’ τον πίνακα ή σκύβουν πάνω από τα θρανία των μαθητών επιφορτίζοντας τα δύο τους πόδια με ολόκληρο το βάρος του σώματος τους. Οι αεροσυνοδοί είναι μια ακόμα κατηγορία επαγγελματιών που υφίστανται πολύωρη ορθοστασία, φορώντας μάλιστα ψηλά παπούτσια που καθιστούν την κυκλοφορία του αίματος ακόμα πιο δύσκολη. Πωλητές, ξενοδοχοϋπάλληλοι, άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της εστίασης, είτε εξυπηρετούν ακατάπαυστα πελάτες όρθιοι, είτε ανεβοκατεβαίνουν ορόφους. Η συσσωρευμένη μυική ένταση στο τέλος της ημέρας οδηγεί σε έντονο πόνο και πρήξιμο των ποδιών.

Οι αθλητές ξέρουν!

Δεν υπάρχουν επαγγελματίες που προσέχουν περισσότερο το σώμα τους από τους αθλητές! Παρατηρώντας τις συνήθειες που αναπτύσσουν για να καλλιεργούν την βέλτιστη δυνατή λειτουργία του σώματός τους, οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ρουτίνας! Ειδικά οι αθλητές που ταξιδεύουν συχνά για αγώνες από τη μία πόλη στη άλλη για να διασφαλίσουν την προστασία και τη σωστή αιμάτωση των μυών τους επιβάλλεται να φορούν μανίκια και κάλτσες συμπίεση που αποτρέπουν τις θρομβώσεις που προκαλούνται από την υπερβολική συγκέντρωση αίματος στους αστραγάλους και στα κάτω άκρα.

Η τεχνολογία συμπίεσης λειτουργεί σαν ένας νέος τρόπος ευεξίας που οδηγεί στην ανάκλτηση των σωματικών δυνάμεων. Όχι μόνο για τους αθλητές. Για όλους!

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλουν στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Η συμπίεση ασκείται κλιμακωτά με τον μεγαλύτερο βαθμό στην περιοχή των αστραγάλων ενώ μειώνεται σταδιακά προχωρώντας προς την κνήμη. Γεμίζει τους μύες με οξυγόνο και απομακρύνει το γαλακτικό οξύ που είναι υπεύθυνο για το πρήξιμο και την αίσθηση βάρους στα πόδια. Η υπεραιμία στους μύες και στους τένοντες προστατεύει από τραυματισμούς και υποστηρίζει τις ευαίσθητες αρθρώσεις των αστραγάλων.

Οι κάλτσες συμπίεσης έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και παθήσεις της τρίτης ηλικίας ή δυσκινησία. Ωστόσο οι ευεργετικές τους ιδιότητες τις καθιστούν απαραίτητο καθημερινό αξεσουάρ για ανθρώπους όλων των ηλικιών!

Ανταποκριθείτε με άνεση και συνέπεια στις καθημερινές σας υποχρεώσεις επιλέγοντας τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα υποστηρίξουν το σώμα σας και θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Συμβουλή: Η κίνηση είναι ζωή! Όμως μην ξεχνάτε να προσφέρετε στο σώμα σας ευκαιρίες για ξεκούραση και ανάπαυλα. Η τεχνολογία συμπίεσης σε κάλτσες και καλσόν λειτουργεί σαν μια καθημερινή φροντίδα ξεκούρασης για τα κουρασμένα πόδια!

Δεν χρειάζεται η εργασία σας να επηρεάζει την υγεία, την εμφάνιση και τη διάθεσή σας! Διώξτε μακριά τον πόνο, την ενόχληση και την κούραση υιοθετώντας το μυστικό των αθλητών!

Όποια και αν είναι η ενόχληση που ταλαιπωρεί τα πόδια σας, αξίζει να τους προσφέρετε την προσοχή και την φροντίδα που χρειάζονται! Ας μην ξεχνάμε: Ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί για να κινείται! Γι αυτό και πρέπει να προσφέρουμε στο σώμα μας την κατάλληλη στήριξη ώστε να μπορεί να αποδίδει άνετα και ξεκούραστα κάθε στιγμή!

Πηγή: www.christou1910.com