Μοναδική περίπτωση στον κόσμο
11χρονη Αυστραλή είναι αλλεργική στον ιδρώτα της και στα δάκρυά της
Μελβούρνη.-
11χρονη έχει αναπτύξει μια δερματική πάθηση που την κάνει αλλεργική στα ίδια της τα δάκρυα και τον ιδρώτα. Πρόκειται για μια πάθηση βασανιστικά επώδυνη, για να συνεχίσει το αγαπημένο της άθλημα,τον χορό!
Η Summah Williams εισήχθη στο νοσοκομείο αφού το δέρμα της εμφάνισε ρωγμές και έγινε κόκκινο.
Στην αρχή, η μητέρα της Karyn Zimny, 47 ετών, νόμιζε ότι είχε ένα άσχημο έγκαυμα από τον ήλιο, αλλά ανησυχούσε όλο και περισσότερο όταν παρατήρησε την υγιή κόρη της να τρέμει στη ζέστη και να έχει φαγούρα όλη τη νύχτα. «Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, είχε μια μόλυνση από σταφυλόκοκκο και όταν έπαιρνε αντιβιοτικά, ολόκληρο το πρόσωπο και το σώμα της ξεφλούδιζε σαν φίδι από το κεφάλι ως τα νύχια. Το μπάνιο ήταν γεμάτο δέρμα», είπε.
Τελικά διαγνώστηκε με έκζεμα και έχει αναπτύξει ένα είδος αλλεργίας στα ίδια της τα δάκρυα και τον ιδρώτα. «Είναι σπαρακτικό, καθώς αγαπάει τον χορό», δήλωσε η Zimny. «Όταν κοιτάζει όλους τους άλλους φίλους της που χορεύουν, αναστατώνεται και ρωτάει: ?Γιατί δεν μπορώ να έχω δέρμα σαν κι αυτούς;?. Είναι σπαρακτικό».
Η Summah δοκιμάζει επί τού παρόντος μια νέα ενέσιμη θεραπεία, που ονομάζεται Dupixent, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζει τρομερά επώδυνα εξανθήματα στο πρόσωπο.
Τα παιδιά τής Αυστραλίας έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης εκζέματος στον κόσμο και η ακραία ζέστη θέτει περισσότερα παιδιά σε κίνδυνο, σύμφωνα με τη New York Post. Tο έκζεμα επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό έως και το 30% των παιδιών και το 10% των ενηλίκων, ενώ πολλοί αποδίδουν στον καιρό τις εξάρσεις.
Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, την ψωρίαση ή τη δερματίτιδα, οπότε η διατήρηση των συμπτωμάτων υπό έλεγχο είναι ζωτικής σημασίας για όσους ζουν με την ασθένεια