Ποιοι είναι οι παράγοντες που πυροδοτούν την στυτική δυσλειτουργία;


To πρώτο πράγμα που πρέπει να διευκρινιστεί σχετικά με την στυτική δυσλειτουργία είναι ότι είναι σύμπτωμα και όχι πάθηση. Παρόλα αυτά, είναι μία από τις σοβαρότερες διαταραχές που αντιμετωπίζει ο ανδρικός πληθυσμός.

Που οφείλεται η τόσο μεγάλη έξαρση της στυτικής δυσλειτουργίας;

1.      Ψυχογενή αίτια

Στις μέρες μας οι αγχώδεις διαταραχές, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα που δεν φανταζόμαστε. Ο φόβος αποτυχίας όσον αφορά την επίδοση, είναι επίσης ένας από τους λόγους, που μπορεί να φέρει το άτομο στην αντιμετώπιση του συμπτώματος.

2.      Νευρικό σύστημα

Το κεντρικό νευρικό σύστημα και τα περιφερειακά του, μπορούν να προκαλέσουν την δυσλειτουργία στην στύση.

3.      Φλεβικές παθήσεις

Η νόσος Le Peyronie σύμφωνα με τον ανδρολόγο, είναι ένα από τα κυριότερα φλεβικά σύνδρομα που μπορούν να ενισχύσουν την πιθανότητα να επέλθει η στυτική δυσλειτουργία.

4.      Κάπνισμα – αλκοόλ

Μπορεί να ακούγεται λίγο τραβηγμένο, παρόλα αυτά και οι δύο συνήθειες, όταν υπάρχουν για χρόνια, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές διαταραχές.

Ανάμεσα σε φαρμακευτικές θεραπείες, οι οποίες εννοείται ότι βοηθάνε καθοριστικά στο πρόβλημα στύσης, είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να λάβει την βοήθεια από έναν ειδικό ψυχοθεραπευτή, ο οποίος να μπορεί να εστιάσει στο πρόβλημα και να βρει από πού μπορεί να πηγάζει.

Η συνεργασία του με την ειδικότητα του ενδοκρινολόγου, μπορεί επίσης να βοηθήσει ειδικά αν τα αίτια είναι «ενδοκρινικά».

Μην αργήσετε να επισκεφθείτε τον ανδρολόγο σας αν παρατηρείτε πολύ καιρό τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη αντιμετώπιση, η οποία επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες, μέσα από την ιατρική ιστοσελίδα του ανδρολόγου Δρ. Πέτρου Δρέττα.