Σιάτλ  
Επιχειρηματίας από το Σιάτλ ισχυρίζεται πως βρήκε τον ιατρικό τρόπο να μην γεράσειΗ Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ  Πάρις υποστηρίζει πως υποβλήθηκε σε δύο γονιδιακές θεραπείες, εκ των οποίων η μία είχε στόχο να διατηρήσει τη μυική της μάζα και η δεύτερη, να αυξήσει το μήκος ενός συστατικού των χρωμοσωμάτων που συνδέεται με τη γήρανση

Κι όλα αυτά επειδή θέλει να μείνει αγέραστη.

Η 44χρονη επιχειρηματίας από το Σιάτλ ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε μακριά από την πατρίδα της αφήνοντας τους γιατρούς να παρέμβουν στο DNA της για να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης με τη βοήθεια γονιδιακής θεραπείας.  

Η Πάρις, διευθύνουσα σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας βιοτεχνολογίας "BioViva", υποστηρίζει ότι ταξίδεψε εκτός ΗΠΑ για να υποβληθεί σε δύο γονιδιακές θεραπείες: η μία είχε στόχο να διατηρήσει τη μυική της μάζα και η δεύτερη, να αυξήσει το μήκος των τελομερών, ενός συστατικού των χρωμοσωμάτων που συνδέεται με τη γήρανση. 

Σύμφωνα με το περιοδικό "MIT Technology Review" ,η Πάρις υποβλήθηκε σε δύο γονιδιακές θεραπείες στην Κολομβία. Κάνοντας αυτό το ταξίδι, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας παρέκαμψε το ρυθμιστικό πλαίσιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) γεγονός που, μόλις έγινε γνωστό, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα.  Το γεγονός δηλαδή ότι μπορεί κανείς να υποβληθεί σε γονιδιακές θεραπείες που εφαρμόζονται σε χώρες με ελλιπή μέτρα ελέγχου εγείρει σοβαρά ερωτήματα, επισημαίνουν οι επιστήμονες. 

Ο Τζορτζ Τσερτς, γενετιστής στο Χάρβαρντ και σύμβουλος της εταιρείας βιοτεχνολογίας "BioViva" ,υποστηρίζει ότι , "δεν συμφωνεί με την παράκαμψη των κανονισμών, εκτιμά, πάντως, πως όσα υποστηρίζει η Πάρις θα μπορούσαν να ισχύουν". "Θεωρώ πως έγινε στα αλήθεια", τόνισε ο Τσερτς στο περιοδικό "MIT Technology Review". Από την πλευρά της,  η Πάρις ισχυρίζεται ότι, οι γιατροί εισήγαγαν στον οργανισμό της γενετικά τροποποιημένους ιούς κι αυτοί με τη σειρά τους "πρόσθεσαν" γονίδια στο γενετικό τους υλικό. 

Το να αν λέει ψέμματα ή όχι η Πάρις μπορεί να αποδειχθεί μόνο αν η ίδια παρουσιάσει παρενέργειες από τις γονιδιακές θεραπείες στις οποίες φέρεται να υποβλήθηκε...