Δουβλίνο
Αεροπλάνο άλλαξε πορεία για να προλάβει τα γεννητούρια...Βιαζόταν να έρθει στον κόσμο η μικρή Zoe-Ireland που όχι μόνο γεννήθηκε τέσσερις μήνες πρόωρα αλλά παραλίγο να αντικρίσει για πρώτη φορά τον κόσμο μας μέσα… στο αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευαν οι γονείς της.

Οι ωδίνες του τοκετού άρχισαν ενώ η μητέρα της, Jenny Drake, από το Νάσβιλ, επέστρεφε με τον πατέρα της από το Παρίσι, όπου είχαν πάει για διακοπές, στο σπίτι της στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Jenny διένυε την 25η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και η αγωνία της ήταν διπλή: όχι μόνο το μωρό θα γεννιόταν πολύ νωρίτερα από ότι έπρεπε αλλά συν τοις άλλοις κινδύνευε να γεννηθεί μέσα στο αεροπλάνο, όπου προφανώς δεν υπήρχε η απαραίτητη υποδομή για να υποστηριχτεί στις πρώτες στιγμές της ζωής της.

«Είχα συσπάσεις κάθε τρία λεπτά, ήθελα να πείσω τον εαυτό μου πως δεν είχε αρχίσει ο τοκετός αλλά τελικά δεν μπορούσα παρά να το παραδεχτώ και να ειδοποιήσω την αεροσυνοδό. Εκείνη ρώτησε αν υπήρχε γιατρός στην πτήση, ευτυχώς οκτώ γιατροί έσπευσαν να με βοηθήσουν, ήμουν πολύ τυχερή».

Το αεροσκάφος της Αmerican Airlines άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Δουβλίνο για να προλάβει η γυναίκα να φτάσει σε νοσοκομείο και να γεννήσει εκεί.

Εξ ου και το όνομα Ireland.

«Ήμουν τρομοκρατημένη», περιγράφει η νεαρή μητέρα, «σκεφτόμουν πώς θα καταφέρω να την κρατήσω κι άλλο μέσα μου, που είναι πιο εύκολο να το σκέφτεται κανείς παρά να το κάνει…».

Το ζευγάρι έφτασε στο νοσοκομείο μόλις τέσσερα λεπτά πριν γεννηθεί η μικρή του κόρη.

«Είναι καλά, η κατάστασή της είναι σταθερή», λέει η Drake.

Η μικρή Zoe αναμένεται να μείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο νοσοκομείο του Δουβλίνου για τους επόμενους μήνες. Εξελίσσεται ωστόσο πολύ καλά.