«Τερμάτισε» το δείκτη ευφυίας
Ο 11χρονος με το μεγαλύτερο IQ στον κόσμοΈνας Βρετανός μαθητής, ετών 11, άφησε «άφωνο» τον πλανήτη, όταν στο τεστ μέτρησης I.Q. της Μένσα πέτυχε το υψηλότερο δυνατό σκορ και αναδείχθηκε στον εξυπνότερο άνθρωπο στον κόσμο, με υψηλότερο δείκτη ευφυίας από τον Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Έκπληκτη η αρμόδια επιτροπή της Μένσα εξέτασε ξανά και ξανά το γραπτό του 11χρονου Κίαν Χάμερ στο τέστ Cattell III B, το όποιο είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην Ακαδημία του Γούντλαντς υπό την επίβλεψη εξεταστών, όμως το αποτέλεσμα παρέμενε το ίδιο.

Όμως, παρά το γεγονός ότι ανήκει στο κορυφαίο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων στον κόσμο, ο μικρός Κίαν από το Κόβεντρι των Γουεστ Μιντλαντς, όταν μεγαλώσει, ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Όπως ήταν φυσικό, το εντυπωσιακό αποτέλεσμα κίνησε την προσοχή των βρετανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έσπευσαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τη χαρισματική του περίπτωση.

«Νιώθω περήφανος που πέτυχα μια τόσο καλή βαθμολογία και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που πλέον ανήκω στη διεθνή κοινότητα της Μένσα. Εργάζομαι σκληρά σε ό,τι κι αν κάνω και είμαι πάντα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση. Θέλω όμως να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω. Λατρεύω να παίζω ποδόσφαιρο», δήλωσε σχετικά στη Daily Mail.


Ο υπερήφανος πατέρας του, Ριτς Χάμερ, 43 ετών, ο οποίος εργάζεται ως πυροσβέστης, πρόσθεσε: «Είναι έξυπνος, αλλά δεν τον αποκαλώ μεγαλοφυΐα. Δε θέλω 'τα μυαλά του να πάρουν αέρα'. Πολλοί άνθρωποι έχουν κατά καιρούς αστειευτεί ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος για να γίνει ποδοσφαιριστής. Δε νομίζω ότι ο Κίαν είχε συνειδητοποίησει αρχικά πόσο υψηλή ήταν η βαθμολογία που πέτυχε στις εξετάσεις. Είναι ανταγωνιστικός, αλλά είναι πολύ λογικός και μετριόφρων. Οι συμπαίκτες του στην τοπική Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Κόβεντρι Σίτι αισθάνονται χαρούμενοι για αυτόν, όπως άλλωστε κι εγώ με τη μητέρα του, που νοιώθουμε εξαιρετικά περήφανοι».