Ανορεξική, που έφτασε τα 30 κιλά, δείχνει φωτογραφίες της λίγο πριν το θάνατο, που τελικά απέφυγε...
Θέλει να προειδοποιήσει άλλα κορίτσια


Μια φοιτήτρια η οποία παραλίγο να πεθάνει ως αποτέλεσμα της ανορεξίας και είδε το βάρος της να πέφτει κατακόρυφα στα 30 κιλά, μοιράζεται τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει όσους υποφέρουν από τη διαταραχή να ζητήσουν βοήθεια.

Η 22χρονη Hannah Koestle ήθελε να δείξει τη «ζοφερή πραγματικότητα» της καταστροφικής διαταραχής με την ανάρτηση των φωτογραφιών του πολύ αδύνατου σώματός της. Πολλές φορές μάλιστα χρειάστηκε να συνδεθεί ακόμη και με ένα σωλήνα σίτισης.

Πολλές από τις φωτογραφίες είναι τραβηγμένες όταν οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι απείχε μόλις λίγες μέρες από το θάνατο.

Οι ειλικρινείς της δημοσιεύσεις έχουν κερδίσει 120.000 followers στο Instagram και η κοπέλα λαμβάνει δεκάδες μηνύματα την ημέρα από ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

«Η ανορεξία είναι μια σκληρή ασθένεια που μαγεύει το σώμα και το μυαλό. Ελπίζω ότι οι εικόνες μου θα αποτρέψουν άλλους ανθρώπους από το να αναπτύξουν διατροφικές διαταραχές και θα εμπνεύσει εκείνους που ήδη πάσχουν, να ζητήσουν βοήθεια. Κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες φέρνω στο μυαλό μου τις αναμνήσεις του τι συνέβη σε μένα, αλλά εγώ ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένη απ' ό,τι είμαι τώρα και θέλω ο κόσμος να το ξέρει», έγραψε η ίδια.

Το αποτέλεσμα της ανορεξίας ήταν μεταξύ άλλων οργανική ανεπάρκεια και απώλεια μαλλιών. Όπως λέει άρχισε να τρώει μόνο υγιεινά φαγητά κι όσο περνούσε ο καιρός, αυτό γινόταν όλο και μεγαλύτερη εμμονή. Τελικά διαγνώστηκε με ανορεξία το 2011 και χρειάστηκε μεγάλη βοήθεια από την οικογένειά της για να το ξεπεράσει. Πλέον έχει βάλει ως σκοπό να βοηθήσει άλλον κόσμο που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.