Παγκόσμιο πρόβλημα η Παχυσαρκία
Ο βαρύτερος άντρας στον κόσμο ζυγίζει περίπου 600 κιλάΟ Juan Pedro Franco δίνει τη δική του μάχη. Μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη με αντίπαλο την παχυσαρκία. Η μάχη αυτή ξεκίνησε από την εφηβεία του. Τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής του, ωστόσο, τα έχει περάσει στο κρεβάτι.

Όλα αυτά θέλει να τα αλλάξει. Στόχος του είναι να μπορέσει τουλάχιστον να φτάσει στο μισό βάρος και κατόπιν να κατέβει στα 120 κιλά.

Μετά από πολύμηνη δίαιτα που έκανε υπό ιατρική παρακολούθηση, ο 33χρονος που είχε φτάσει τα 595 κιλά, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε χειρουργείο.

Ο Franco έκανε δίαιτα για τρεις μήνες σε ειδική κλινική και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει 175 κιλά. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, «μπορώ, πλέον, να κινούμαι, να κάθομαι στο κρεβάτι μόνος μου, να ξαπλώνω χωρίς βοήθεια. Αυτά ήταν πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω. Τώρα έχω μεγαλύτερη αυτονομία, μεγαλύτερη ελευθερία».

Όπως εξήγησε ο γιατρός του, Jorge Castaneda, «πρέπει να θυμόμαστε ότι έχει δύο όγκους στα πόδια, μεγάλο περίσσευμα δέρματος και δεν είναι κάτι εύκολο».

 

Πηγή: newsbeast.gr