Λευκό κρασί με γεύση μπύρας, αλλά και μπύρα από ...πιπεριές!!

Τέλος στο δίλημμα κρασί ή μπύρα έβαλε ο 49χρονος Βέλγος οινοποιός Filip Decroix καθώς κατάφερε να τελειοποιήσει τη φόρμουλά του για το «Steenstraetse Hoppewijn», ένα λευκό κρασί με γεύση μπύρας, που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό Chardonnay με βελγικό λυκίσκο.

 
Η επίτευξη του συνδυασμού λευκού κρασιού με λυκίσκο ήταν μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία. Ο Decroix ήδη έχει έτοιμες για αποστολή περίπου 3.000 φιάλες «Steenstraetse Hoppewijn», ενώ εργάζεται για μια δεύτερη παρτίδα 8.000 φιαλών.

Μπύρα από πιπεριές έφτιαξαν οι Ισπανοί

Estrella Galicia-padron pepers

Την πρώτη στον κόσμο μπύρα από τις πιπεριές «Padrón» (προϊόν ΠΟΠ) που καλλιεργούνται στην περιοχή Herbón της Ισπανίας, έφτιαξε η ισπανική ζυθοποιία Estrella Galicia.

Πρόκειται για την πρώτη της σειράς και η ετικέτα της φέρει την ονομασία «Fabrica de Cervezas». Η μπύρα από αυτές τις πιπεριές, όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν, θα είναι περιορισμένης κυκλοφορίας και θα είναι διαθέσιμη σε μισόλιτρα μπουκάλια αλλά και βαρέλια σε όλη την Ισπανία, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Για την αρχική παραγωγή 10.000-15.000 λίτρων χρησιμοποιήθηκαν ολόκληρες και φρέσκες πιπεριές (περίπου 300 κιλά). Το αποτέλεσμα ήταν μια μπύρα με πορτοκαλί χρώμα και χάλκινες αντανακλάσεις, χρωματισμένο αφρό, έντονο άρωμα και περιεκτικότητα σε αλκοόλη 6,2%.

ypaithros.gr