20 χρόνια ΑΝΟΙΧΤΗ  ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην «Αίγλη»  του Ζαππείου περισσότεροι από 200 άνθρωποι τίμησαν με την παρουσία τους την επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας και δράσης της "Ανοιχτής Αγκαλιάς". Και όλοι μαζί, κηρύχθηκαν συνοδοιπόροι, υποστηρικτές και συνεχιστές του εθελοντικού και ουσιαστικού έργου της.

Με σημαία το σύνθημα "Υγεία για όλους" και σκοπό τη στήριξη του νοσηλευόμενου παιδιού και των οικογενειών τους, οι εθελοντές και εθελόντριες, γιατροί και νοσηλευτές της "Ανοιχτής Αγκαλιάς" αγωνίστηκαν, για να προωθήσουν παντού το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς.

Για 20 ολόκληρα χρόνια οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής, oι  άνθρωποι της "Ανοιχτής Αγκαλιάς", στάθηκαν δίπλα σε όλους εκείνους που είχαν ανάγκη από άκρη σε άκρη  της Ελλάδας και τα ταξίδια βρήκαν ανταπόκριση στη νησιωτική και ηπειρωτική περιφέρεια, γιατί είχαν άξιους συνοδοιπόρους εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και χορηγούς.

Αλλά κυρίως την άσβεστη και αταλάντευτη θέληση να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και πάνω από κάθε δυσκολία, τη ζωή.

Η συμπλήρωση αυτής της εικοσαετίας σηματοδοτεί ταυτόχρονα και το ξεκίνημα της νέας μας προσπάθειας για το μέλλον. Ένα ξεκίνημα βασισμένο πάνω στις πολύτιμες και άφθονες εμπειρίες, που έδωσε μέχρι σήμερα το τεράστιο χιλιομετρικό αυτό «ταξίδι», που βασισμένο στην ανθρωπιστική  κοινωφελή δράση , αποκτά ολοένα και περισσότερους συνοδοιπόρους εθελοντές για την “υποστήριξη της ζωής”.

«Στις κρίσιμες μέρες που βιώνουμε, ορίζουμε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, βασισμένο κυρίως στην απόλυτη βεβαιότητα  ότι, η Αγάπη, η Αλληλεγγύη και η Ανθρωπιά δεν έχουν σύνορα, όπως εξάλλου και το ταξίδι προσφοράς της "Ανοιχτής Αγκαλιάς, επεσήμανε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του φορέα κυρία Γιολάντα Βλάχου, στο τέλος της ομιλίας της και τον απολογισμό των είκοσι αυτών χρόνων.

 

 

 

 

Με αίσθημα ευθύνης, απόλυτης διαφάνειας και σύγχρονο ορθολογισμό, η «Ανοιχτή Αγκαλιά» πρόσφερε  ουσιαστικά και μετρήσιμα οφέλη, 20 χρόνια τώρα, στον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 

- 70 εκστρατείες προληπτικής ιατρικής

- 153 προορισμοί σε όλη την Ελλάδα

- 126.957 ιατρικές πράξεις (73.225 σε παιδιά, 53.732 σε ενήλικες)

- 8.200 υπερηχογραφήματα

- 14.300 καρδιογραφήματα

- 12.200 τεστ Παπανικολάου

- 43.000 φθοριώσεις

- περισσότερες από 15.100 βιοχημικές εξετάσεις

 - 7 παιδικές χαρές

- 7 αναπλάσεις παιδιατρικών κλινικών

- 5 αίθουσες παιγνιοθεραπείας

- προσφορά μαστογράφου στη Θεσσαλονίκη

- εξοπλισμός μονάδας εγκαυμάτων στο νοσοκομείο Παίδων Π.&Α. Κυριακού

- δημιουργία της 1ης Κρατικής Τράπεζας Βλαστοκυττάρων στη Β. Ελλάδα

- προγράμματα διατροφικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία 

- λειτουργία Κέντρου Ημέρας για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή