Μπορώ να επιλέξω τη ζωή που θέλω να ζήσω;
Είμαστε φυλακισμένοι στις πεποιθήσεις μας
των Ευγενία Καρυώτη - Georges Philips
Οι αναμνήσεις είναι το «δακτυλικό αποτύπωμα» του παρελθόντος στην ταυτότητα της σημερινής μας πραγματικότητας. Οι αναμνήσεις που έχουμε από το σύνολο των εμπειριών της παιδικής ηλικίας αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία χαράσσουμε την πορεία της ζωής μας. Τα συναισθήματα που συνοδεύουν τις αναμνήσεις μας, αποκαλύπτουν τον υποκειμενικό τρόπο που βιώσαμε ένα γεγονός, καθώς και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε για τον εαυτό μας, τους άλλους, τη ζωή. Τα πρώτα συμπεράσματα-ερμηνείες των βιωμάτων μας αποτελούν την πρώτη ύλη των πεποιθήσεών μας. «Είμαστε φυλακισμένοι στις πεποιθήσεις μας». Οι πεποιθήσεις μας είναι τα νοητικά φίλτρα μέσα από τα οποία αξιολογούμε κάθε νέα εμπειρία. Μας οδηγούν ασυνείδητα στην ανακύκλωση εμπειριών παρόμοιων με όσα έχουμε ζήσει. Οι αυτόματες αρνητικές σκέψεις, τα συναισθήματα φόβου, θυμού, πόνου, ντροπής, οι δυσλειτουργικές σχέσεις, η υποτίμηση του εαυτού μας, ακόμη και τα σωματικά συμπτώματα μπορεί να απορρέουν από το πεποιθησιακό μας σύστημα και να έχουν τη ρίζα τους σε αρνητικές εμπειρίες που ζήσαμε ως παιδιά. Βιβλία της Ευγενίας Καρυώτη: «Ανθρωπογνωσία: Καθοδήγηση στην Έκθεση», «Η Ανθρωπογνωσία ως πηγή προβληματισμού και δημιουργικής έκφρασης» (έχει εγκριθεί για τις σχολικές βιβλιοθήκες σε Ελλάδα - Κύπρο).

ISBN: 978-960-08-0650-2
Σελίδες: 396
Σχήμα: 14x21

H Ευγενία Κανδηλώρου-Καρυώτη είναι Φιλόλογος και έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχική Υγεία και Ανάπτυξη Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων, στη Συστημική Αναπαράσταση και στη Θεωρία των Συστημάτων - Συστημική Σκέψη. Εξειδικεύτηκε στον Νευρο-Γλωσσικό-Προγραμματισμό και στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο Gold Psychotherapeutic Counselling. Έχει ιδρύσει το κέντρο «Ανθρωπογνωσίας Εστία».

Ο Georges Philips είναι σύμβουλος, υπνοθεραπευτής με ειδίκευση στην αλλαγή πεποιθήσεων, τη διδασκαλία «τρόπων σκέψης». Ως σύμβουλος επιχειρήσεων και μελετητής της ψυχανάλυσης συνεργάστηκε με διεθνείς επιχειρήσεις στη διδασκαλία μεθόδων επικοινωνίας, στρατηγικής και συνεργασίας. Ασχολείται με την στρατηγική σκέψη και την προσωπική ανάπτυξη. Τα συγγράμματά του ασχολούνται με τις τεχνικές ψυχανάλυσης, την αυτοβοήθεια, την αναλυτική υπνοθεραπεία, τον Νευρογλωσσολογικό Προγραμματισμό και τη διαχείριση του άγχους.