Ανώδυνη θεραπεία στα κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα hpv προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων και μπορούν να εκδηλωθούν σε πολλές μορφές βάζοντας τα άτομα να προβούν σε θεραπείες για την αντιμετώπιση τους.

Σύγχρονες τεχνικές θέλουν το laser διοξειδίου του άνθρακα να αφαιρεί αποτελεσματικά τα κονδυλώματα από την περιοχή που εμφανίζονται. Το υγιές δέρμα που περιβάλλεται στην περιοχή μένει ανεπηρέαστο και έτσι επιτυγχάνεται η καλή έκβαση. Η θεραπεία των κονδυλωμάτων επομένων είναι πλέον δυνατή.

Κλινικά, εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος και έχουν χρώμα κοκκινωπό, με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται και μεγαλώνει το μέγεθός τους. Σε αυτό το σημείο λοιπόν οι ασθενείς θα πρέπει να ζητήσουν την βοήθεια του γιατρού για να είναι σίγουροι ότι έχουν λάβει την σωστή συμβουλή.

Σημαντική πληροφορία είναι ότι το 60% των γυναικών μετά τα τρία χρόνια σεξουαλικής επαφής είναι θετικές στον ιό αυτόν χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνισή του σε διάφορες περιόδους της ζωής και να είναι ενίσχυση για τον ξεπεσμό του ανοσολογικού συστήματος.

Δηλαδή υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να έχει στρες και άγχος και να εκδηλώνεται εκεί κατά καιρούς και να επανεμφανίζονται τα κονδυλώματά του. Άλλος ένας παράγοντας που αναστέλλει τις φυσιολογικές λειτουργίες είναι η ορμονικές διαταραχές ένα φαινόμενο συχνό στην εγκυμοσύνη αλλά και στην χορήγηση αντισυλληπτικών.

Τις περισσότερες φορές η εξέταση είναι απλή και η διάγνωση μπορεί να γίνει με γυμνό μάτι. Ο γιατρός μπορεί να ξεχωρίσει το κατά πόσο μια κατάσταση είναι σοβαρή για να προτείνει στον ασθενή την κατάλληλη θεραπεία για τα κονδυλώματα.

Σημαντικό είναι η γυναίκες να επισκέπτονται τακτικά τον γυναικολόγο τους για τον έλεγχο της υγείας του κόλπου τους  και να μην αμελούν το ετήσιο τεστ παπ.  Μάθετε περισσότερα για τις πληροφορίες που μπορεί να δώσει το τεστ παπ, εδώ.