Νέο Δελχί :  70χρονη έγινε για πρώτη φορά μητέρα στην Ινδία

Μια γυναίκα στην Ινδία ,που έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί σε ηλικία 70 ετών, δήλωσε πως δεν είναι πολύ μεγάλη για να γίνει μητέρα, προσθέτοντας πως η ζωή της πλέον έχει ολοκληρωθεί.

Η Daljinder Kaur γέννησε ένα αγοράκι μετά από δύο χρόνια θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης σε κλινική γονιμότητας στο βόρειο κρατίδιο της Χαριάνα με τον 79χρονο σύζυγό της.

Η Καούρ, δήλωσε πως το ζευγάρι, παντρεμένο εδώ και 46 χρόνια, είχε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα να αποκτήσει παιδί και είχε γελοιοποιηθεί πολλάκις σε μια χώρα που η στειρότητα μερικές φορές θεωρείται ως κατάρα από το Θεό.

«Ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας. Νιώθω πλήρης τώρα. Νιώθω γεμάτη ενέργεια. Ο άνδρας μου είναι επίσης πολύ στοργικός και με βοηθά όσο μπορεί» δήλωσε η Καούρ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όταν είδαμε την διαφήμιση για την εξωσωματική γονιμοποίηση, σκεφτήκαμε πως θα έπρεπε να δοκιμάσουμε καθώς ήθελα απεγνωσμένα να κάνω ένα παιδί» είπε.

Η Καούρ θεωρεί πως είναι 70 ετών, ένα κοινό σενάριο στην Ινδία, όπου πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πιστοποιητικά γέννησης, ενώ η κλινική θεωρεία πως είναι 72 ετών.

Το μωρό, που «συνελήφθη» με δικό της ωάριο και σπερματοζωάριο του συζύγου, είναι τώρα υγιές, ενώ ζύγιζε 2 κιλά κατά την γέννησή του στις 19 Απριλίου, αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Γονιμότητας.