Συνελήφθη στην Ιταλία  ο γνωστός γενετιστής Σεβερίνο Αντινόρι με την κατηγορία ότι έκλεψε τα ωάρια μιας ασθενούς του 

Ένας αμφιλεγόμενος γενετιστής, ο Σεβερίνο Αντινόρι, που έγινε γνωστός επειδή βοήθησε γυναίκες άνω των 60 ετών να γίνουν μητέρες, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε ωάρια από μια ασθενή του.

Ο 70χρονος Αντινόρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του μια 24χρονη Ισπανίδα η οποία την οποία υπέβαλε σε θεραπεία για μια κύστη που είχε εντοπιστεί στις ωοθήκες της, στη γυναικολογική κλινική του στο Μιλάνο.

Ο γιατρός έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στη Ρώμη και του αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης του επαγγέλματός του για έναν χρόνο, ανέφεραν αστυνομικές και δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο AGI. Κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και για σωματική βλάβη. Η Ισπανίδα είναι διπλωματούχος νοσοκόμα και είχε αρχίσει να εργάζεται πρόσφατα στην κλινική του στο Μιλάνο.

Οι δικαστικές αρχές της Ιταλία υποψιάζονται ότι ο Αντινόρι, που γνωρίστηκε τυχαία με την 24χρονη, την προσέλαβε και της διέγνωσε την κύστη με μοναδικό σκοπό να της κλέψει τα ωάρια. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι την ακινητοποίησαν, την αναισθητοποίησαν και την χειρούργησαν παρά τη θέλησή της, ενώ η ίδια νόμιζε ότι απλώς θα της έκαναν μερικές ενέσεις για να αντιμετωπιστεί το υποτιθέμενο πρόβλημά της.

Οι συνήγοροι του Αντινόρι χαρακτήρισαν "παράλογες" τις κατηγορίες.

Οι αρχές ωστόσο ερευνούν την πιθανότητα να μην πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. "Η σύλληψη του Σεβερίνο Αντινόρι είναι πολύ σοβαρό θέμα γιατί δείχνει ότι υπάρχει μια αγορά ωαρίων που δεν την σταματάει τίποτα", σχολίασε η Ντονάτα Λένζι, μια βουλευτίνα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Αντινόρι έγινε διάσημος παγκοσμίως γιατί βοηθούσε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, ακόμη και άνω των 60 ετών, να αποκτήσουν παιδιά με τεχνητή γονιμοποίηση. Το 2009 υποστήριξε ότι έχει κλωνοποιήσει τρία μωρά, χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση.