Εμφυτεύματα Δοντιών 
Απαντώντας στις 5 πιο συχνές ερωτήσεις

Η στοματική μας υγιεινή παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στη γενικότερη υγεία αλλά και στην ομορφιά μας. Με την πάροδο του χρόνου όμως, ή λόγω απρόσμενων ατυχημάτων, κάποια από τα δόντια μας φθείρονται ή και χάνονται δημιουργώντας αντιαισθητικά κενά στο χαμόγελό μας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα εμφυτεύματα δοντιών ( ή οδοντικά εμφυτεύματα) είναι απαραίτητα για να εξασφαλίσετε ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο. Ωστόσο, πρόκειται για μία πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή μέθοδο και όπως συμβαίνει με όλες τις καινοτομίες, προκαλεί απορίες και ερωτηματικά στους καταναλωτές που δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι με την σύγχρονη οδοντιατρική.

Ευτυχώς η οδοντιατρική κλινική Dental Pearls στην Αθήνα, με ειδίκευση στα οδοντικά εμφυτεύματα είναι σε θέση να σας λύσει κάθε απορία, απαντώντας στις 5 πιο συχνές ερωτήσεις των ασθενών σχετικά με την εμφύτευση δοντιών.

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;
Πρόκειται για υποκατάστατα των οδοντικών ριζών που τοποθετούνται βιδωτά στο οστό της άνω ή της κάτω γνάθου, και μπορούν να στηρίξουν προσθετικές εξασφαλίζοντας στους ασθενείς σταθερά δόντια και καλύπτοντας τα κενά μετά τις εξαγωγές.

Πονάει η τοποθέτηση τους;
Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, αφού πριν τοποθετηθούν τα οδοντικά εμφυτεύματα εφαρμόζεται τοπική αναισθησία σε αποστειρωμένους χώρους ειδικούς για οδοντιατρικές επεμβάσεις. Μετά την επέμβαση υπάρχει για 2-3 μέρες ένα μικρό πρήξιμο στο σημείο, αλλά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πώς αντιδρά ο οργανισμός;
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από κράματα υψηλής περιεκτικότητας σε τιτάνιο, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τις ορθοπεδικές επεμβάσεις και αυτό τα καθιστά απόλυτα ασφαλή και αποδεκτά από τον οργανισμό.

Τι ποσοστό επιτυχίας έχουν;
Με τον σωστό σχεδιασμό και την κατάλληλη τοποθέτηση από εξειδικευμένο οδοντιατρικό προσωπικό, τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν ποσοστό επιτυχίας έως από 96% μέχρι και 99%.

Πού μπορώ να βάλω οδοντικά εμφυτεύματα;
Μα φυσικά στην Dental Pearls! Οι οδοντίατροι και οι συνεργάτες της οδοντιατρικής κλινικής Dental Pearls είναι εξειδικευμένοι στον κλάδο με μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και με φιλοσοφία τη διαρκή βελτίωση, παρακολουθούν και συμμετέχουν στις επιστημονικές εξελίξεις διεθνώς.