Γιατί η ψηφιακή μαστογραφία είναι πολύ σημαντική εξέταση;

Οι γυναίκες κατά την διάρκεια της ζωής τους δεν πρέπει να αμελούν δύο σημαντικές εξετάσεις. Η μία είναι το τεστ-παπ και η άλλη είναι η ψηφιακή μαστογραφία. Η μαστογραφία είναι μία εξέταση, η οποία γίνεται μετά τα 35 μία φορά τον χρόνο και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν πρέπει να την αναβάλλουν.

Γιατί η αυτοεξέταση μαστών είναι πολύ σημαντική;

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ψηλαφήσει κάτι περίεργο στο στήθος τους, πριν πάνε στον γιατρό. Αυτό το στάδιο είναι πολύ αρχικό και μπορεί να θεραπευτεί με μία μικρή εγχείρηση.

Καλό είναι μετά το τελείωμα της έμμηνου ρύσης να γίνεται από την γυναίκα η ψηλάφηση. Το δέρμα εκείνες τις ημέρες δεν θα είναι πρησμένο και ευαίσθητο και ο εντοπισμός ενός ευρήματος θα είναι εύκολος.

Ποιες είναι οι επικίνδυνες ενδείξεις;

·         Μάζα αρκετά σκληρή

·         Συρρίκνωση δέρματος

·         Έκκριμα από την θηλή

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός σας πρέπει να ενημερωθεί το γρηγορότερο, ώστε να σας παραπέμψει στην διεξαγωγή της ψηφιακής μαστογραφίας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής μαστογραφίας;

·         Σε σχέση με την αναλογική, έχει μικρότερη διάρκεια

·         Η ψηφιακή μαστογραφία μπορεί να προσφέρει σε εικόνες υψηλής ανάλυσης ακόμα και ευρήματα, τα οποία παρουσιάζονται σε πολύ αρχικό στάδιο.

·         Η ασθενής δέχεται την λιγότερη δυνατή ακτινοβολία

Ποια είναι η διάρκεια της εξέτασης;

Πρόκειται για μία διαδικασία που δεν ξεπερνάει τα 15 λεπτά. Στο σύνολο οι λήψεις είναι τέσσερις, δηλαδή δύο από κάθε μαστό.

Αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση...

Πρέπει ο γιατρός σας να ενημερωθεί άμεσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξέταση νωρίτερα από τον γενικό πληθυσμό.

Ένα από τα καλύτερα ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια είναι το Α. Σακαρέλλος: sakarellos.gr